Opskrift på confiteret kartofler
Elsker du også sprøde, knasende kartofler – men leder efter et alternativ til ovnstegte kartofler eller friturestegte pommes frites?
Så har vi løsningen her – “Konfiterede” kartofler. Du kan bruge andefedt, svinefedt, lammefedt eller olie til vores pandestegte løsning, som du kan se opskriften på her.

Confiteret kartofler
Ingredienser
- 1 kilogram Kartoffel
- 1 deciliter Lammefedt Kan erstattes af andefedt eller olie
- Krydderier Salt, peber, frisk timian og frisk rosmarin
Sådan gør du
- Vi beholder altid skrællet på, hvis de er i okay stand. Hvis ikke, så skal du skrælle kartoflerne. Vask kartoflerne grundigt og skær dem i små stykker på ca. 1,x1,5 cm. Kog dem i 3 minutter i vand tilsat lidt eddike (har du ikke eddike, så kan salt bruges).
Tag kartoflerne op og lad dem tørre i et dørslag i 5 minutter.
Tør dem evt. af bagefter med et viskestykke. Find en tykbundet (stor) pande frem og varm fedtet op ved middelvarme. Tilsæt kartoflerne, samt timian og rosmarin. Lad det stege i 20 minutter og vend dem jævnligt. De sidste 5 minutter skal der skrues næsten op på maksimum og igen vendes ofte. Når de har fået den ønskede farve skal de igen op i et dørslag og lige duppes tørre af et viskestykke/køkkenrulle. Krydr dem med salt og peber og de er hermed klar til servering.