x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Confiteret kartofler

PER ASMUSSEN | 2. april 2018

Elsker du også sprøde, knasende kartofler – men leder efter et alternativ til ovnstegte kartofler eller friturestegte pommes frites?
Så har vi løsningen her – “Konfiterede” kartofler. Du kan bruge andefedt, svinefedt, lammefedt eller olie til vores pandestegte løsning, som du kan se opskriften på her.


Confiteret kartofler

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 kilogram Kartoffel
  • 1 deciliter Lammefedt Kan erstattes af andefedt eller olie
  • Krydderier Salt, peber, frisk timian og frisk rosmarin

Sådan gør du

  • Vi beholder altid skrællet på, hvis de er i okay stand. Hvis ikke, så skal du skrælle kartoflerne.
    Vask kartoflerne grundigt og skær dem i små stykker på ca. 1,x1,5 cm.
    Kog dem i 3 minutter i vand tilsat lidt eddike (har du ikke eddike, så kan salt bruges).
    Kartofler
    Tag kartoflerne op og lad dem tørre i et dørslag i 5 minutter. 
    Kartoffel
    Tør dem evt. af bagefter med et viskestykke.
    Find en tykbundet (stor) pande frem og varm fedtet op ved middelvarme.
    Tilsæt kartoflerne, samt timian og rosmarin.
    Lad det stege i 20 minutter og vend dem jævnligt.
    De sidste 5 minutter skal der skrues næsten op på maksimum og igen vendes ofte.
    Når de har fået den ønskede farve skal de igen op i et dørslag og lige duppes tørre af et viskestykke/køkkenrulle.
    Krydr dem med salt og peber og de er hermed klar til servering.
    Kartoffel

Noter



Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.