x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Confiteret kartofler

Per Asmussen | 2. april 2018

Elsker du også sprøde, knasende kartofler – men leder efter et alternativ til ovnstegte kartofler eller friturestegte pommes frites?
Så har vi løsningen her – “Konfiterede” kartofler. Du kan bruge andefedt, svinefedt, lammefedt eller olie til vores pandestegte løsning, som du kan se opskriften på her.

Confiteret kartofler

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Kartofler, Tilbehør
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 kilogram Kartoffel
  • 1 deciliter Lammefedt Kan erstattes af andefedt eller olie
  • Krydderier Salt, peber, frisk timian og frisk rosmarin

Sådan gør du

  • Vi beholder altid skrællet på, hvis de er i okay stand. Hvis ikke, så skal du skrælle kartoflerne.
    Vask kartoflerne grundigt og skær dem i små stykker på ca. 1,x1,5 cm.
    Kog dem i 3 minutter i vand tilsat lidt eddike (har du ikke eddike, så kan salt bruges).
    Kartofler
    Tag kartoflerne op og lad dem tørre i et dørslag i 5 minutter. 
    Kartoffel
    Tør dem evt. af bagefter med et viskestykke.
    Find en tykbundet (stor) pande frem og varm fedtet op ved middelvarme.
    Tilsæt kartoflerne, samt timian og rosmarin.
    Lad det stege i 20 minutter og vend dem jævnligt.
    De sidste 5 minutter skal der skrues næsten op på maksimum og igen vendes ofte.
    Når de har fået den ønskede farve skal de igen op i et dørslag og lige duppes tørre af et viskestykke/køkkenrulle.
    Krydr dem med salt og peber og de er hermed klar til servering.
    Kartoffel

Noter



Om forfatteren