x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Coleslaw

PER ASMUSSEN | 1. december 2018

Coleslaw – denne amerikanske specialitet med gulerødder og kål, er typisk ret undervurderet og denne “salat” findes som regel kun frem når der laves Pulled Pork Burger.

Det er synd, for coleslaw kan så meget mere og er også god som lækkert tilbehør til en grill-aften.


Coleslaw

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 3 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 150 gram Spidskål Kan erstattes af hvidkål
  • 150 gram Gulerødder
  • 2 spsk. Miracle Whip
  • 2 spsk. Creme Fraiche
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • 1 tsk. Citronsaft
  • 1 tsk. Hvidvin
  • 0.5 tsk. Æbleeddike
  • 1 pinch Sukker
  • Krydderier Salt og peber

Sådan gør du

  • Start med skrælle dine gulerødder og riv dem på den grove side af et rivejern.
    Dræn dem for så meget væske du kan - enten ved hjælp af at presse dem med hænderne eller bruge en stofble/osteklæde.
    Finsnit kålen og tilsæt dem sammen med gulerødderne i en stor skål.
    Rør alle de andre ingredienser sammen i en lille skål og smag den til med evt. ekstra salt, citronsaft eller eddike. Den må meget gerne være ret syrlig, da den skal spille imod f.eks. Pulled Pork. Når du er tilfreds med smagen, så skal den blandes sammen med gulerødderne og kålen.
    Lad den gerne stå at trække lidt - gerne 30-60 minutter inden serveringen.

Noter

Hvad betyder coleslaw?

Coleslaw er afledt af det hollandske ord for kålsalat, og blev populært i USA blandt de hollandske bønder i New York, der oprindeligt hed New Amsterdam og var en del af den hollandske koloni. 
 

Hvor længe kan coleslaw holde sig?

Coleslaw kan sagtens holde sig 2-3 dage i køleskabet, måske længere. Hvis du er i tvivl, så gå efter næsen!
 

Hvad spiser man coleslaw til?

Coleslaw passer super godt sammen med bbq retter som f.eks. Pulled Pork Burger, spareribs og friturestegt panerede kød, så som kylling.
 

Hvad kan man bruge i stedet for hvidkål?

Alle slags kål dur i princippet. Rødkål og spidskål er typiske erstatninger og kan trække coleslawen i andre retninger alt efter, hvad man skal servere det til. And og coleslaw på rødkål kunne være et bud. Spidskålen er lidt mere sommerlig og let. Der er ingen regler! 

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.