Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Citroncreme

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

21. maj 2018

Opskrift på citroncreme

Vi giver dig en lækker opskrift på en citroncreme, der er dejligt lækker og syrlig.

Citroncremen kan bruges til mange forskellige retter, så som fransk citrontærte, trifli, pandekager og roulade. 


Antal: 1 Portion

Citroncreme

Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter

Ingredienser

  • 2 Æg
  • 100 gram Sukker
  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • 3 Citroner Saft og skal
  • 1.5 deciliter Piskefløde
  • 0.5 tsk. Majsstivelse

Sådan gør du

  • Kom sukker, vaniljesukker, majsstivelse og revet citronskal op i en skål og pisk det hele godt sammen. Derefter skal der tilsættes citronsaft, piskefløde og æg.
    Pisk nu det hele grundigt sammen, så der ikke danner sig klumper.
    Brug evt. en elpisker for at sikre at det hele bliver til en homogen masse.
    Hæld den i den ønskede form, det kan være hen over en mørdejstærte eller i den ønskede form. 

     

    Ildfaste forme:

    Bag cremen i små ildfaste forme, og server dem afkølet med let piske flødeskum, som en let og lækker sommer dessert.

     

    Mørdejstærte:

    Citroncremen er nu klar til at blive blive hældt over en lækker mørdejstærte og bagt i bunden af ovnen i 35-45 minutter ved 110 grader almindelig ovn, til cremen har sat sig.
    Lad tærten køle i minimum 3 timer, inden den befries fra formen (brug med fordel en tærteform med løs bund).
    Selv har jeg her valgt at bruge den lækre citroncreme i en frisk fransk citrontærte med brændt marengs på toppen.
    Citrontærte
    Perfekt til alle årstider.