Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Chokoladetærte

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

30. december 2017
Nem lækker chokoladetærte med mørdejsbund

Opskrift på chokoladetærte

Tærtebund med chokolade, hvad mere kan man ønske sig? Prøv denne delikate opskrift, og server til næste gang der kommer gæster til kaffe, den vil gå ind som et hit.


Servings: 1 Tærte

Chokoladetærte

Nem lækker chokoladetærte med mørdejsbund
Author: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 40 minutter

Ingredients

  • 300 gram Hvedemel
  • 350 gram Smør stuetempereret
  • 100 gram Flormelis
  • 4 Æg
  • 200 gram Chokolade
  • 200 gram Sukker
  • 4 spsk. Kaffe Lav en stærk kop kaffe
  • 1 knivspids Havsalt

Instructions

  • Bunden:
    Skær 150 g smør i mindre stykker.
    Bland smør, 300 g hvedemel, 100 g flormelis og 1 æg sammen i en rørmaskine til den begynder at samle sig. Hæld dejen ud på bordet og samle den til en fast dej. Lad dejen hvile i køleskabet i 30 min.
    Drys bordet med mel og rul tærtedejen ud. Lig dejen op i en non stick tærteform.
     
    Chokoladefyld:
    Grov hak chokoladen.
    Smelt 200 g smør og 200 g sukker i en gryde. Når smør og sukker er smeltet hældes den over chokoladen og kaffen tilsættes. Det hele røres til en lind masse. 
    Vend en spsk. hvedemel i blandingen.
    Rør de 3 æg i et af gangen.
    Hæld chokolademassen over i tærteformene og bag den i 40 min ved 180 grader alm. ovn.
    Lad tærten køle af og pynt den evt. med kakao.

Notes

Tærteformen er fundet her.