Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Chokoladeovertrukket karameller

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

8. marts 2018

Opskrift på chokoladeovertrukket karameller


Antal: 30 Stk

Chokoladeovertrukket karameller

Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 1 day
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 200 gram Kondenseret mælk
  • 1 spsk. Sirup
  • 50 gram Smør
  • 120 gram Rørsukker
  • 50 gram Chokolade
  • 300 gram Chokolade Til chokolade overtræk
  • 1 pinch Salt

Sådan gør du

  • Smelt kondenseret mælk, smør, sirup, salt og sukker over svag varme.
    Rør rundt i karamelmassen, indtil sukkeret er opløst.
    Skru op til middelvarme, og kog massen, til den når en temperatur på 125 grader (det tager cirka 10 min). Rør ofte i karamellen, så den ikke brænder på.
    Tag gryden af varmen, og rør chokoladen ud i.
    Hæld massen i en firkantet form foret med bagepapir og sæt den i køleskabet natten over.
    Skær karamelmassen ud i små firkanter (brug gerne en kniv der dyppes i kogende vand).
    Karamel
    Smelt chokolade over vandbad til overtræk.
    Vend karamellerne i chokoladen, løft karamellerne op af chokoladen med en gaffel, bank overskuds chokoladen af på kanden af skålen.
    Sæt dem til tørring på et stykke bagepapir.
    Karamel
    Opbevar de overtrukket karameller på køl.
    Karamellerne kan holde ca. en uge på køl.

Noter

Overskuds chokolade, hældes ud på et stykke bagepapir. Når chokoladen har sat sig, kan den pakkes i en pose eller en boks
Chokolade
Klar til næste gang der skal bages