Opskrift på chokoladeovertrukket karameller

Antal: Stk
Chokoladeovertrukket karameller
Ingredienser
- 200 gram Kondenseret mælk
- 1 spsk. Sirup
- 50 gram Smør
- 120 gram Rørsukker
- 50 gram Chokolade
- 300 gram Chokolade Til chokolade overtræk
- 1 pinch Salt
Sådan gør du
- Smelt kondenseret mælk, smør, sirup, salt og sukker over svag varme. Rør rundt i karamelmassen, indtil sukkeret er opløst. Skru op til middelvarme, og kog massen, til den når en temperatur på 125 grader (det tager cirka 10 min). Rør ofte i karamellen, så den ikke brænder på. Tag gryden af varmen, og rør chokoladen ud i. Hæld massen i en firkantet form foret med bagepapir og sæt den i køleskabet natten over. Skær karamelmassen ud i små firkanter (brug gerne en kniv der dyppes i kogende vand).
Smelt chokolade over vandbad til overtræk. Vend karamellerne i chokoladen, løft karamellerne op af chokoladen med en gaffel, bank overskuds chokoladen af på kanden af skålen. Sæt dem til tørring på et stykke bagepapir.
Opbevar de overtrukket karameller på køl. Karamellerne kan holde ca. en uge på køl.
Noter
Overskuds chokolade, hældes ud på et stykke bagepapir. Når chokoladen har sat sig, kan den pakkes i en pose eller en boks
Klar til næste gang der skal bages
