Opskrift på chokoladelagkage med jordbær og mascarpone
En dejlig og lækker chokoladelagkage med jordbær og mascarponecreme. Kagen har en god konsistens og blanding mellem den dejlige bitre mørke chokolade og den fløjlsbløde mascarponecreme.
Opskriften ikke så meget tid, men en hvis tålmodighed til at vente på at den afkøles.
Antal: Portioner
Chokoladelagkage med jordbær og mascarpone
Ingredienser
- 100 gram Kakao
- 250 gram Hvedemel
- 7.5 gram Bagepulver
- 2 gram Salt Fint
- 200 gram Smør Blødt
- 175 gram Brun farin
- 175 gram Rørsukker
- 4 stk. Æg
Fyld
- 100 gram Jordbær
- 40 gram Honning
- 4 stk. Husblas Blade
- 200 gram Mascarpone
- 0.5 stk. Citron Saften fra 1/2 citron
- 75 gram Flormelis
- 2.5 deciliter Fløde
Chokoladeovertræk
- 300 gram Mørk chokolade
- 45 gram Kakao
- 1 deciliter Vand Kogende
- 200 gram Smør Blødt
- 16 gram Flormelis
- Jordbær Til pynt
Sådan gør du
Kagebund:
Start med at blande de tørre ingredienser sammen: kakao, mel, bagepulver og salt i en skål for sig. Tag en ny skål og pisk smør sammen med rørsukker og brun farin. Det skal blive luftigt a’ la’ en æggesnaps. Tilsæt herefter æg (et ad gangen) under kraftig piskning. Tag blandingen af de tørre ingredienser og sigt dem igennem en sigte ned i blandingen. Det er vigtigt at der ikke kommer klumper med. Rør det godt sammen og kom herefter mælken i. Når du er har en tyk og ensartet masse, er din kagebunde klar til at blive bagt. Smør 3 springforme (i samme størrelse – jeg brugte 28 cm) med smør, det gør at kagebundene ikke klistrer fast til kanten og bunden. Bag dem i en ovn i 23-27 minutter ved 175 grader (almindelig). Herefter skal tages ud af springformene og afkøle.Cremen:
Vask dine jordbær og skær toppene af. Skær dem herefter i mindre stykker og blend dem sammen med honningen. De skal blive til en flydende pure. æg dine husblasblade i en skål med koldt vand i et par minutter. Tag dem op ad vandet og dræn dem for vand. Placer bladene i en skål over en gryde med vand (vandbad) og smelt dem. I mellemtiden blandes mascarpone med pureen af jordbær, saften fra citronen og flormelis. Det gøres nemmest med en dejskraber. Hæld din smeltede husblas igennem en sigte og ned i blandingen. Pisk herefter fløden til flødeskum og vend den sammen med cremen – igen med en dejskraber.Samling af kagen:
Læg en kagebund i bunden af en springform og smør den med et lag af cremen. Gentag med en ny kagebund og creme igen. Placer herefter en kagebund på toppen og sæt det på køl i et par timer.Chokoladeovertræk:
Smelt chokolade i et vandbad, hvor den er brækket/skåret i mindre stykker. Lad det afkøle en smule. I mellemtiden blandes kakao med kogende vand under kraftig piskning, så alle klumperne er rørt ud. Rør smør og flormelis heri og til sidst den smeltede chokolade. Det gøres nemmest med en dejskraber.Færdiggørelse af kagen:
Tag den iskolde kage ud af køleskabet og smør det lune chokoladeovertræk på siderne og toppen af kagen. Pynt med friske jordbær og server.