Opskrift på chokoladekage med krymmel
Jeg lavede denne “Fasterkage” til min niece og nevø, og den blev i dén grad godkendt. Jeg kunne desværre ikke tage et billede i skoven, hvor vi spiste den, så jeg fik kun lige et billede, inden vi kørte hjemmefra. Tænker ikke det er sidste gang, den bliver lavet!
Både børn og voksne var begejstrede – den er på ingen måder tør! ?
Den er også perfekt at have med til kollegerne på kontoret eller hvis ungerne skal have kage med i skole eller i børnehaven. En bradepande er nok til cirka 20 personer.
Chokoladekage med krymmel opskrift

Chokoladekage med krymmel
Ingredienser
Kage
- 2 Æg
- 200 gram Kærnemælk
- 120 gram Olie smagsneutral
- 3.33333 deciliter Hvedemel
- 3.33333 deciliter Sukker
- 40 gram Kakao pulver rå
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 1 tsk. Natron
- 1 tsk. Bagepulver
- 3 knivspids Salt
- 150 milliliter Stærk kaffe
Glasur
- 200 gram Chokolade jeg brugte mælkechokolade
- 100 gram Piskefløde
- 40 gram Sirup lys
Pynt
- Tivoli krymmel eller andet farverigt krymmel
Sådan gør du
Kage
- Start med at tænde ovnen på 180 grader almindelig ovn.
- Læg et stykke bagepapir i bradepanden.
- Slå æggene ud i en skål og tilføj mælk og olie. Pisk det sammen.
- Hæld mel, sukker, kakaopulver, vaniljesukker, natron og bagepulver i en ny skål og tilføj salt. Bland det sammen.
- Sigt den tørre blanding over i blandingen af æg, mælk og olie.
- Rør den friskbryggede kaffe sammen med dejen. Dejen skal være helt jævn.
- Hæld dejen over i bradepanden og brug bagsiden af en spiseske til at glatte overfladen ud med.
- Sæt kagen i den forvarmede ovn og lad den bage i cirka 25 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen, men kagen skal være gennembagt og give lidt efter, når du trykker let ovenpå den.
- Tag den færdigbagte kage ud af ovnen og lad den køle af.
Glasur og pynt
- Hak chokoladen fint på spækbrættet og kom den over i en skål.
- Varm piskefløde og den lyse sirup op i en gryde og tag gryden af varmen, lige inden det begynder at koge.
- Hæld blandingen over den hakkede chokolade og lad det stå i et par minutter, inden du rører rundt i det med en dejskraber: Rør rundt i midten af skålen, indtil blandingen er helt homogen og blank.
- Fordel chokoladeglasuren udover den afkølede chokoladekage og drys til sidst med tivolikrymmel.
- Sæt chokoladekagen i køleskabet i minimum 60 minutter og servér.