x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Chokoladekage med krymmel

KATRINE | 7. februar 2020

Jeg lavede denne “Fasterkage” til min niece og nevø, og den blev i dén grad godkendt. Jeg kunne desværre ikke tage et billede i skoven, hvor vi spiste den, så jeg fik kun lige et billede, inden vi kørte hjemmefra. Tænker ikke det er sidste gang, den bliver lavet!

Både børn og voksne var begejstrede – den er på ingen måder tør! ?

Den er også perfekt at have med til kollegerne på kontoret eller hvis ungerne skal have kage med i skole eller i børnehaven. En bradepande er nok til cirka 20 personer.

 

Chokoladekage med krymmel opskrift


Chokoladekage med krymmel

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 1 kage
Forfatter: Katrine

Ingredienser

Kage

  • 2 Æg
  • 200 gram Kærnemælk
  • 120 gram Olie smagsneutral
  • 3.33333 deciliter Hvedemel
  • 3.33333 deciliter Sukker
  • 40 gram Kakao pulver
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 1 tsk. Natron
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 3 pinch Salt
  • 150 milliliter Stærk kaffe

Glasur

  • 200 gram Chokolade jeg brugte mælkechokolade
  • 100 gram Piskefløde
  • 40 gram Sirup lys

Pynt

  • Tivoli krymmel eller andet farverigt krymmel

Sådan gør du

Kage

    1. Start med at tænde ovnen på 180 grader almindelig ovn.
    2. Læg et stykke bagepapir i bradepanden.
    3. Slå æggene ud i en skål og tilføj mælk og olie. Pisk det sammen.
    4. Hæld mel, sukker, kakaopulver, vaniljesukker, natron og bagepulver i en ny skål og tilføj salt. Bland det sammen.
    5. Sigt den tørre blanding over i blandingen af æg, mælk og olie.
    6. Rør den friskbryggede kaffe sammen med dejen. Dejen skal være helt jævn.
    7. Hæld dejen over i bradepanden og brug bagsiden af en spiseske til at glatte overfladen ud med.
    8. Sæt kagen i den forvarmede ovn og lad den bage i cirka 25 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen, men kagen skal være gennembagt og give lidt efter, når du trykker let ovenpå den.
    9. Tag den færdigbagte kage ud af ovnen og lad den køle af.
     

Glasur og pynt

    1. Hak chokoladen fint på spækbrættet og kom den over i en skål.
    2. Varm piskefløde og den lyse sirup op i en gryde og tag gryden af varmen, lige inden det begynder at koge.
    3. Hæld blandingen over den hakkede chokolade og lad det stå i et par minutter, inden du rører rundt i det med en dejskraber: Rør rundt i midten af skålen, indtil blandingen er helt homogen og blank.
    4. Fordel chokoladeglasuren udover den afkølede chokoladekage og drys til sidst med tivolikrymmel.
    5. Sæt chokoladekagen i køleskabet i minimum 60 minutter og servér.

Om forfatteren