x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Chokoladedråber småkager

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 17. september 2018

Lækre og lette småkager med stykker af mørk chokolade, der næsten smelter på tungen.

Kagerne er nemme at lave og kan bages i god tid inden, de skal bruges. De er derfor oplagte at bruge som julesmåkager som en del af dit øvrige repertoire. 


Chokoladedråber småkager

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 30 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Antal: 125 stk.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 500 gram Hvedemel
  • 190 gram Flormelis
  • 375 gram Smør koldt
  • 1 stk. Æg
  • 175 gram Mørk chokolade

Sådan gør du

  • Bland mel og flormelis sammen i en stor skål eller dejfad.
    Skær smørret i mindre stykker og kom dem i melblandingen.
    Smuldr smørret i melblandingen, til smørret er findelt og ligner revet parmesan.
    Saml dejen med ægget. 
    Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej. Ælt så kort tid som muligt, stop, når dejen hænger sammen.
    Hak chokoladen fint og ælt den ind i dejen.
    Del dejen i 3-4 lige store dele.
    Form hver del til en oval stang.
    Pak dejstængerne ind i film og læg dem i køleskabet. 
    Lad dem ligge på køl, til de er helt kolde - gerne til dagen efter.
    Skær dejstængerne i skiver på cirka 4 millimeter.
    Læg småkagerne på bageplader beklædt med bagepapir.
    Bag småkagerne i 6-8 minutter ved 200 grader almindelig ovn (varmluft 180 grader).
    Lad de færdigbagte småkager afkøle på en bagerist.
    Chokoladedråber småkager

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

Se flere opskrifter på julebag her.