ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Chokoladebrud med solsikkekerner

HENRIETTE KRISTIANSEN | 7. februar 2024
Super skønne boller får I lige her; bløde, luftige chokoladebrud med solsikkekerner og små smeltende chokoladebomber – uhm!
Bløde, luftige chokoladebrud med solsikkekerner1

Super skønne boller får I lige her; bløde, luftige chokoladebrud med solsikkekerner og små smeltende chokoladebomber – uhm!

De her boller smager simpelthen så dejligt og endnu bedre med en god klat smør på.

De er bagt med tipo00 mel som gør den suuuper bløde, luftige og bar lækre.

Først laves gærdejen og derefter hakkes og vendes fyldet i dejen, som til sidst samles til boller og bages. Fremgangsmåden er helt ligesom de originale gulerodsbrud, fyldet er bare lidt anderledes.

Resulteret er en ganske uimodståelig bolle som hitter hos store og små.


Bløde, luftige chokoladebrud med solsikkekerner1
Antal: 9 stk.

Chokoladebrud med solsikkekerner

Super skønne boller får I lige her; bløde, luftige chokoladebrud med solsikkekerner og små smeltende chokoladebomber – uhm!
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 12 minutter
Hævetid: 2 timer 30 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Dej

  • 3 deciliter Mælk lunkent
  • 25 gram Gær
  • 1 stk. Æg
  • 50 gram Sukker
  • 50 gram Smør smeltet og afkølet
  • 250 gram Tipo 00 mel
  • 250 gram Hvedemel
  • 1/2 tsk. Salt

Fyld

  • 2 stk. Æg
  • 100 gram Mørk chokolade hakket
  • 1 deciliter Solsikkerkerner

Sådan gør du

  • Lun mælken til fingervarm og opløs gæren deri.
    Rør det 1 æg, sukker og smeltet smør i skålen med gærblandingen.
  • Tilsæt begge typer mel og salt – ælt dejen 6-7 min i røremaskine.
    Sæt dejen til hævning en time ved stuetemperatur.
  • Efter hævning tændes ovnen på 220 grader, alm ovn.
  • Hæld dejen ud på bordet og lav en fordybning i den til fyldet. Put chokolade, de 2 æg og solsikkekerner i fordybningen. Fold dejen ind over, så fyldet er dækket og hak så dejen i små stykker med en dejskraber eller skarp kniv. Æg og fyld løber ud – det skal det. Bliv ved at hakke og samle dejen, så fyldet arbejdes ind i dejen.
  • Del dejen i 9 stykker og placér dem på bageplade med bagepapir
  • Lad bollerne efterhæve 30 min.
  • Bag 12-14 min i ovnen – hold øje. De skal være gyldne og bløde, servér – gerne lune med lidt smør

Noter

Bløde, luftige chokoladebrud med solsikkekerner1

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)