
Opskrift på chokoladebrud med solsikkekerner
Super skønne boller får I lige her; bløde, luftige chokoladebrud med solsikkekerner og små smeltende chokoladebomber – uhm!
De her boller smager simpelthen så dejligt og endnu bedre med en god klat smør på.
De er bagt med tipo00 mel som gør den suuuper bløde, luftige og bar lækre.
Først laves gærdejen og derefter hakkes og vendes fyldet i dejen, som til sidst samles til boller og bages. Fremgangsmåden er helt ligesom de originale gulerodsbrud, fyldet er bare lidt anderledes.
Resulteret er en ganske uimodståelig bolle som hitter hos store og små.

Chokoladebrud med solsikkekerner
Grej
Ingredienser
Dej
- 3 deciliter Mælk lunkent
- 25 gram Gær
- 1 stk. Æg
- 50 gram Sukker
- 50 gram Smør smeltet og afkølet
- 250 gram Tipo 00 mel
- 250 gram Hvedemel
- 1/2 tsk. Salt
Fyld
- 2 stk. Æg
- 100 gram Mørk chokolade hakket
- 1 deciliter Solsikkerkerner
Sådan gør du
- Lun mælken til fingervarm og opløs gæren deri.Rør det 1 æg, sukker og smeltet smør i skålen med gærblandingen.
- Tilsæt begge typer mel og salt – ælt dejen 6-7 min i røremaskine.Sæt dejen til hævning en time ved stuetemperatur.
- Efter hævning tændes ovnen på 220 grader, alm ovn.
- Hæld dejen ud på bordet og lav en fordybning i den til fyldet. Put chokolade, de 2 æg og solsikkekerner i fordybningen. Fold dejen ind over, så fyldet er dækket og hak så dejen i små stykker med en dejskraber eller skarp kniv. Æg og fyld løber ud – det skal det. Bliv ved at hakke og samle dejen, så fyldet arbejdes ind i dejen.
- Del dejen i 9 stykker og placér dem på bageplade med bagepapir
- Lad bollerne efterhæve 30 min.
- Bag 12-14 min i ovnen – hold øje. De skal være gyldne og bløde, servér – gerne lune med lidt smør
Noter
