Bløde luftige chokoladeboller. Bagt side om side, så de får de skønne bløde kanter og et dejligt saftigt bid. Perfekt til weekendmorgener eller fødselsdag
Opskrift på chokoladeboller
Lækre bløde boller med mørk chokolade. Bagt side om side, så de får de skønne bløde kanter og et dejligt saftigt bid.
Chokoladeboller opskrift
Antal: stk.
Chokoladeboller
Bløde luftige chokoladeboller. Bagt side om side, så de får de skønne bløde kanter og et dejligt saftigt bid. Perfekt til weekendmorgener eller fødselsdag
Ingredienser
- 100 gram Vand
- 100 gram Mælk
- 25 gram Gær
- 6 gram Groft salt
- 27 gram Sukker
- 2 stk. Æg
- 100 gram Mørk chokolade
- 0.5 kilogram Hvedemel
- 50 gram Smør
Sådan gør du
- Start med at varme vandet, så det bliver lunt. Du skal kunne stikke en finger i det, uden at brænde dig.
- Hæld vandet i en skål med mælken og rør gæren ud i blandingen.
- Kom herefter groft salt, sukker og kun ét æg i blandingen. Rør dejen sammen.
- Pisk det andet æg sammen i en skål ved siden af og hæld halvdelen i din dej.
- Sæt resten af det piskede æg til side, det skal bruges senere.
- Hak chokoladen og kom den i dejen.
- Tilsæt lidt af melet ad gangen under omrøring. Det kan godt være, at du ikke skal bruge alt melet, det vurderer du undervejs.
- Dæk skålen til og lad det hæve i tre kvarter.
- Drys mel ud på bordpladen og vend den færdighævede bolledej ud på bordet.
- Del den i 12 lige store stykker og rul dem til boller.
- Kom bagepapir i et ovnfast fad og læg alle chokoladeboller side om side i fadet.
- Dæk dem til og lad dem hæve i en halv time.
- Pensl resten af det piskede æg udover chokoladebollerne, når de har hævet færdigt. Du kan godt blande lidt mælk i ægget, hvis du ikke synes, der er helt nok til alle bollerne.
- Sæt fadet i midten af en forvarmet ovn ved 180 grader almindelig ovn.
- Lad dem bage gyldne og lækre. Det tager cirka tyve minutter, og du kan tjekke dem ved lige at banke let ovenpå dem.
- Tag chokoladebollerne ud af ovnen, når de er færdige.
- Når de er kølet en anelse, løfter du bagepapir med boller ud af fadet og over på en rist til afkøling.
Noter
Jeg har opskriften herfra.