
Opskrift på chokolade ølkage
Dejlig chokoladekage med øl. HEr har jeg brugt en Skovlyst Forårs Bock (AhornBryg) øl, men man kan sagtens gå med en chocolate stout, Guiness eller en ale tænker jeg.
Øllen giver en smule bitterhed og dybde, der passer godt sammen med en lækker fløde/mascarponecreme.

Chokolade ølkage
Grej
- Springform min var 25 cm
- Piskeris (mulighed 1)
- Håndmixer (mulighed 2)
Ingredienser
- 250 gram Øl jeg brugte en Bock Ahornsbryg, kan erstattes af en ale, Guiness eller Porter
- 200 gram Sukker
- 250 gram Smør
- 200 gram muscovadosukker
- 35 gram Kakaopulver
- 2 stk. Æg
- 175 gram Creme Fraiche 38 %
- 15 gram Vaniljesukker
- 7,5 gram Natron
- 5 gram Bagepulver
- 275 gram Hvedemel
Creme (topping)
- 250 gram Piskefløde
- 250 gram Mascarpone
- 28 gram Citronsaft
- 10,5 gram Vaniljesukker
Sådan gør du
Kage
- Smelt smørret i en gryde sammen med øllet
- Kom muscovadosukker, sukker og kakaopulver i gryden og lad det simre et par minutter
- Kom creme fraiche, vaniljesukker og æg i en skål og pisk det sammen, så det bliver skummende og luftigt.
- Kom indholdet fra gryden ned i skålen og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.
- Kom mel, bagepulver og natron ned igennem en sigte og ned i blandingen.
- Smør din springform med smør, olie eller brug bagepapir til at beklæde den med.
- Hæld blandingen i springformen og vær ikke nervøs, selvom den er ret tynd.
- Bag kagen ved 175 grader over/undervarme i 50-55 minutter. Tjek kagen efter 45 minutter med en kødnål eller lignende. Stik den ned i midten af kagen, hvis der er dej på den når den kommer op, så er den ikke færdig.
- Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle på en rist.
Creme/topping
- Kom alle ingredienserne i en skål
- Brug et piskeris/el-pisker til at piske massen sammen indtil den tykner og bliver luftig.
- Smag den til med evt. lidt mere vanilje eller citronsaft.
- Kom cremen på toppen af kagen når den er kold.
- Velbekomme.
Noter

Opskriften er baseret på den her opskrift.