En klassiker med et spicy tvist!
De sjove, spiralformede kager er flotte at se på og så smager de mindst ligeså godt, som de ser ud.
I opskriften kan du tilsætte chilipulver, hvis du kan lide en krydret og lidt anderledes småkager. Kagerne smager dog også skønt uden chili i, så gør, som du har lyst.
Chokochili småkager
Udskriv Pin Del på FacebookIngredienser
- 500 gram Hvedemel
- 190 gram Flormelis
- 375 gram Smør
- 1 stk. Æg
- 5 spsk. Kakao
- 1.5 spsk. Chilipulver kan undlades
- 1 stk. Æg til pensling
Sådan gør du
- Bland mel og flormelis sammen i en stor skål eller dejfad. Skær smørret i mindre stykker og kom dem i melblandingen. Smuldr smørret i melblandingen, til smørret er findelt og ligner revet parmesan. Saml dejen med ægget. Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej. Ælt så kort tid som muligt, stop, når dejen hænger sammen. Del dejen i to portioner. I den ene portion dej indarbejdes kakao og chilipulver. Del nu hver portion dej i tre, så du har 6 portioner i alt. Tag en portion af hver slags dej. Rul dem tyndt ud til to lige store firkanter. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken. Pensl den ene dejfirkant med sammenpisket æg. Læg de to dejstykker ovenpå hinanden og rul dem sammen som en roulade, Gentag processen med den øvrige dej, så du til sidst har tre dejroulader. Pak rullerne ind i film og læg dem i køleskabet til de er helt kolde, Skær dejen ud i skiver med en tykkelse på 3 millimeter. Læg småkagerne på bageplader beklædt med bagepapir. Bag dem i 6-8 minutter ved 200 grader almindelig ovn (varmluft 180 grader). Lad de færdigbagte småkager afkøle på en bagerist.
Om forfatteren
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Se flere opskrifter på julebag her.