ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Chilimarmelade

PER ASMUSSEN | 4. juli 2022
Chilimarmelade, det lyder galt - men det er faktisk genialt. Kombinationen af sødme og styrke er fantastisk og passer godt i en burger, sandwich eller pita
Chilimarmelade

Chilimarmelade, det lyder galt, men det er faktisk genialt.

Kombinationen af sødme og styrke er fantastisk og passer godt i en burger, sandwich eller pita.

Det er altså ikke ment som en marmelade du kommer på din rundstykke, men noget der bruges i det salte køkken.

Portionen er meget stor, så du kan med fordel prøve at lave en halv portion første gang – men pas på, du bliver hurtigt bidt af smagen og får lyst til at lave mere.

Jeg har fundet opskriften i bogen: “Fri -Vegansk mad fra Café Mikuna“, hvorfra vi har fået opskrift på en vegansk udgave af bøfsandwich, som du kan læse her.


Chilimarmelade

Chilimarmelade

Chilimarmelade, det lyder galt - men det er faktisk genialt. Kombinationen af sødme og styrke er fantastisk og passer godt i en burger, sandwich eller pita
4.50 fra 2 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Syltning
Køkken: Amerikansk
Keyword: Sauce, Tilbehør
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 1 time 5 minutter
Antal: 2 store glas
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1.5 deciliter Eddike
  • 500 gram Rød peberfrugt
  • 600 gram Sukker
  • 6 stk. Chili friske og røde

Sådan gør du

  • Start med at fjerne indmaden fra peberfrugterne og skær dem i grove tern.
  • Gentag med de friske chilier, det gør dog ikke noget hvis du ikke får fjernet alle kornene.
  • Kom alt i en gryde og bring det i kog under let omrøring.
  • Skru ned, så det simrer.
  • Lad det simre videre i 30-60 minutter - indtil det har en konsistens a' la' en tynd marmelade. Den sætter sig mere når den kommer på køl.
  • Skold et par sylteglas og hæld marmeladen deri.
  • Lad det stå på køl og dagen efter er det allerede klar til at kunne spises.
  • Velbekomme.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.