x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Chilimarmelade

PER ASMUSSEN | 14. maj 2020

Chilimarmelade, det lyder galt, men det er faktisk genialt.

Kombinationen af sødme og styrke er fantastisk og passer godt i en burger, sandwich eller pita.

Det er altså ikke ment som en marmelade du kommer på din rundstykke, men noget der bruges i det salte køkken.

Portionen er meget stor, så du kan med fordel prøve at lave en halv portion første gang – men pas på, du bliver hurtigt bidt af smagen og får lyst til at lave mere.

Jeg har fundet opskriften i bogen: “Fri -Vegansk mad fra Café Mikuna“, hvorfra vi har fået opskrift på en vegansk udgave af bøfsandwich, som du kan læse her.

Chilimarmelade


Chilimarmelade

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Sauce, Tilbehør
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 1 time 5 minutter
Antal: 2 store glas
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1.5 deciliter Eddike
  • 500 gram Rød peberfrugt
  • 600 gram Sukker
  • 6 stk. Chili friske og røde

Sådan gør du

  • Start med at fjerne indmaden fra peberfrugterne og skær dem i grove tern.
    Gentag med de friske chilier, det gør dog ikke noget hvis du ikke får fjernet alle kornene.
    Kom alt i en gryde og bring det i kog under let omrøring.
    Skru ned, så det simrer.
    Lad det simre videre i 30-60 minutter - indtil det har en konsistens a' la' en tynd marmelade. Den sætter sig mere når den kommer på køl.
    Skold et par sylteglas og hæld marmeladen deri.
    Lad det stå på køl og dagen efter er det allerede klar til at kunne spises.
    Velbekomme.
    Chilimarmelade

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.