
Chilimarmelade, det lyder galt, men det er faktisk genialt.
Kombinationen af sødme og styrke er fantastisk og passer godt i en burger, sandwich eller pita.
Det er altså ikke ment som en marmelade du kommer på din rundstykke, men noget der bruges i det salte køkken.
Portionen er meget stor, så du kan med fordel prøve at lave en halv portion første gang – men pas på, du bliver hurtigt bidt af smagen og får lyst til at lave mere.
Jeg har fundet opskriften i bogen: “Fri -Vegansk mad fra Café Mikuna“, hvorfra vi har fået opskrift på en vegansk udgave af bøfsandwich, som du kan læse her.

Chilimarmelade
Ingredienser
- 1.5 deciliter Eddike
- 500 gram Rød peberfrugt
- 600 gram Sukker
- 6 stk. Chili friske og røde
Sådan gør du
- Start med at fjerne indmaden fra peberfrugterne og skær dem i grove tern.
- Gentag med de friske chilier, det gør dog ikke noget hvis du ikke får fjernet alle kornene.
- Kom alt i en gryde og bring det i kog under let omrøring.
- Skru ned, så det simrer.
- Lad det simre videre i 30-60 minutter - indtil det har en konsistens a' la' en tynd marmelade. Den sætter sig mere når den kommer på køl.
- Skold et par sylteglas og hæld marmeladen deri.
- Lad det stå på køl og dagen efter er det allerede klar til at kunne spises.
- Velbekomme.
Om forfatteren
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.