x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Chilibagt rabarber med hvid chokoladecreme, bagt chokolade og rabarberchips

rasmusbredahl | 16. december 2018

At bage rabarber gør, at man langt lettere kan styre konsistensen, så den ikke splatter og trevler.

Rabarber passer godt med chili, både i chutneyer til det salte køkken og i desserter. 

Det er vigtigt at dosere chili i desserter – styrken skal give et lille svirp, men må endelig ikke blive for dominerende.

Den bagte hvide chokolade tilfører lidt knæk-modspil til det bløde i chokoladecremen, og den får svage lakridsnoter undervejs i bageprocessen.
 

Chilibagt rabarber med hvid chokoladecreme, bagt chokolade og rabarberchips

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Chokolade, Dessert, rabarber
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 3 timer
Antal: 4 Portioner
Forfatter: rasmusbredahl

Ingredienser

  • 60 gram Hvid chokolade God kvalitet
  • 3 Rabarber Stængler der er skyllet
  • 100 gram Sukker
  • 1 deciliter Vand
  • 5 Rabarber Stængler der er skyllet
  • 200 gram Rørsukker
  • 0.5 stk. Chili Rød. Frisk og mild
  • 1 stk. Vanilje stang Kornene
  • 2 stk. Husblas Blade der er udblødt i koldt vand
  • 2.5 deciliter Sødmælk
  • 2 deciliter Piskefløde
  • 200 gram Hvid chokolade
  • 1 spsk. Rørsukker Lys
  • 0.5 stk. Citronsaft Fra 1/2 citron

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 90 grader.
    Hak 100 g hvid chokolade fint, og fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir eller en silikonemåtte.
    Bag det i ovnen i ca. 45-50 minutter, og rør lidt i det i starten.
    Når det er lysebrunt og let karamelliseret, tages det ud af ovnen og køles af.
    Bryd det i mindre stykker, og kom det i en lufttæt beholder.
    Lav først rabarberchipsene.
    Tag de mest røde rabarberstængler, og løsn dem i spidsen med en lille kniv.
    Så kan du ”flå” det yderste lag af.
    Kog 1 dl vand op med 100 g sukker, og vend rabarberstrimlerne i sukkerlagen ca. 1 minut.
    Tag dem op, sigt lagen fra i en skål, og afkøl strimlerne i koldt vand.
    Spred de afkølede strimler ud på en silikonemåtte eller bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem sprøde i ca. 10 minutter ved 150 grader.
    Afkøl, og opbevar i lufttær beholder.
    Nu laves den chilibagte rabarber.
    Skær rabarberstænglerne i 5-6 cm lange skiver.
    Brug også dem, som du har ”flået”.
    Hak chili fint, og vend med vaniljekorn og rørsukker.
    Sukker-chili-blandingen vendes rundt med rabarberstykkerne og fordeles i en bradepande.
    Hæld sukkerlagen fra chipsene over, og bag dem i forvarmet ovn ved 100 grader i ca. 25 minutter, til de er let møre, men stadig har fast konsistens.
    Kom chili-rabarberne i køleskab, og gem saften i en skål for sig.
    Til sidst skal chokoladecremen laves.
    Hak den hvide chokolade, og kom den i en skål.
    Varm mælken op til kogepunktet sammen med rørsukker, tilsæt den udblødte og vredne husblas, og rør rundt, til den er opløst.
    Hæld mælkeblandingen over chokoladen under omrøring lidt efter lidt, og køl derefter massen af, til den har stuetemperatur.
    Pisk fløden til let luftig konsistens, og vend den forsigtigt med chokoladeblandingen.
    Smag til med citronsaft, og fordel massen i 8 glas.
    Lad det køle af, til cremen har sat sig.
    Anret chili-rabarberen oven på chokolademoussen i glassene, og læg den bagte hvide chokolade over.
    Stik chipsene ned i glasset, eller læg dem oven på, og servér straks.
    Servér evt. rabarbersaften til som et smagfuldt rabarbershot.

Om forfatteren


Rasmus er madnørd og forfatter

Opskriften er fra min og Nikolaj Buchardts bog: neurogastronomi.com

Køb bl.a. bogen her hos Saxo.com.