
Opskrift på chiagrød med æblekompot, granola og bærsovs
Skal det være ekstra godt i morgen tidlig? Så får du en virkelig lækker start på dagen med denne chia/vanillegrød med nem hjemmelavet æblekompot, granola og bærsovs…. Næsten lidt ala æblekage og med sødt, syrligt, sprødt og blødt i skøn forening…
Det smarte ved chiagrød er, at du kan lave det aftenen før og så er der lynhurtig sund og lækkermorgenmad klar dagen efter, som bare skal toppes med en masse skønne sager. Har du tid om morgenen, kan det også sagtens nås der og bare lige trække 20 minutter, mens du er i bad eller smører madpakker.
Æblekompotten er nem og kan også laves på forhånd – den holder sig fint et par dage på køl. Den kan, udover chiagrøden, også bruges som topping på både grød, yoghurt, til pandekager osv…
Spis denne her lækre omgang som morgenmad, mellemmåltid eller en sundere dessert. Uanset hvad smager det virkeligt godt!
Bærsovs kan du lave selv ganske nemt, du finder en opskrift lige her. Men du kan også købe en færdig marmelade, bruge en kirsebærsovs eller lignende…

Chiagrød med æblekompot, granola og bærsovs
Ingredienser
Chiagrød
- 3 spsk. Chiafrø
- 2 deciliter Mælk
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 1/2 deciliter Yoghurt naturel eller skyr
Æblekompot
- 2 stk. Æbler
- 1/2 deciliter Vand
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 1 spsk. Sukker
Desuden
- 1 deciliter Granola
- Bærsovs eller bærkompot
Sådan gør du
Chiagrød
- Rør chiafrø, mælk og vanillesukker sammen og lad det stå og trække 20 minutters tid mens du i bad eller smører madpakker
- Vend derefter yoghurten i.
Æblekompot
- Skræl æblerne hvis du synes, eller behold skrællen på for mere struktur og skær æblerne i tern.
- Put dem i en gryde sammen med vand, vanillesukker og sukker.
- Lad det simre til æblerne er møre og mos med en gaffel.
- Server din chiagrød med æblekompot, granola og bærsovs.