
Opskrift på budget beef wellington
Beef Wellington er elsket af mange og super lækker. Desværre er oksemørbrad dyrt og frygten for at overtilberede retten skræmmer de fleste. Vi bruger den meget billigere udskæring Teres Major, der kun koster 1/3 af mørbraden og stadig er super lækker. Sous Vide tilberedningsmetoden hjælper os til at sikre at retten sidder lige i skabet – hver gang.

Budget Beef Wellington
Ingredienser
- 2 stk. Teres Major
- 4 Butterdej Plader
- 2 spsk. Sennep
- 200 gram Champignon
- 1 stk. Løg
- 4 stk. Parmaskinke
- Æggeblommer Til pensling
Sådan gør du
Sous Vide Teres Major
Brun kødet lynhurtigt på en pande, maksimalt 15 sekunder på hver side. Krydr kødet med en smule salt og peber. Vakuumpak kødet og tilbered det sous vide/vandbad ved 54 grader i 2 timer. Tag kødet op ad vandbadet og tør det godt af. Placer kødet i en fryser i ca. 30 minutter, så du er sikker på at kødet ikke steger videre i ovnen bagefter.Indpakningsingredienserne
Start med at finhakke løget og champignonerne. Tørsteg dem ved middelhøj varme indtil væsken forsvinder og det bliver runkent og tørt. Det kan sagtens tage 30 minutter. Blend indholdet og det er klar til din Beef Wellington. Rul butterdejspladerne sammen to og to, så de passer til at kunne pakke kødet ind.Tag kødet op af fryseren og pensl det med sennep. Rul butterdejen ud på bagepapir og læg parmaskinken oven på. Placer champignonblandingen ovenpå og derefter kødet. Se en mere fyldestgørende billedserie her. Luk butterdejen omkring og skær et par snit i toppen, så varmen kan komme ud af "brødet". Giv det 10 minutter ved 200 grader varmluft. Det kan være lidt kortere eller længere tid, det handler om at butterdejen lige skal have lidt farve.