Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Budget Beef Wellington

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

16. marts 2018
Teres Major erstatter Oksemørbraden

Opskrift på budget beef wellington

Beef Wellington er elsket af mange og super lækker. Desværre er oksemørbrad dyrt og frygten for at overtilberede retten skræmmer de fleste. Vi bruger den meget billigere udskæring Teres Major, der kun koster 1/3 af mørbraden og stadig er super lækker. Sous Vide tilberedningsmetoden hjælper os til at sikre at retten sidder lige i skabet – hver gang.

Servings: 2 Portioner

Budget Beef Wellington

Teres Major erstatter Oksemørbraden
Author: Per Asmussen
Forb. tid: 2 timer 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 2 stk. Teres Major
  • 4 Butterdej Plader
  • 2 spsk. Sennep
  • 200 gram Champignon
  • 1 stk. Løg
  • 4 stk. Parmaskinke
  • Æggeblommer Til pensling

Sådan gør du

  • Sous Vide Teres Major

    Brun kødet lynhurtigt på en pande, maksimalt 15 sekunder på hver side.
    Krydr kødet med en smule salt og peber.
    Vakuumpak kødet og tilbered det sous vide/vandbad ved 54 grader i 2 timer.
    Tag kødet op ad vandbadet og tør det godt af.
    Placer kødet i en fryser i ca. 30 minutter, så du er sikker på at kødet ikke steger videre i ovnen bagefter.
     

    Indpakningsingredienserne

    Start med at finhakke løget og champignonerne. 
    Tørsteg dem ved middelhøj varme indtil væsken forsvinder og det bliver runkent og tørt. Det kan sagtens tage 30 minutter.
    Blend indholdet og det er klar til din Beef Wellington.
    Rul butterdejspladerne sammen to og to, så de passer til at kunne pakke kødet ind.
    Teres Major
    Tag kødet op af fryseren og pensl det med sennep. Rul butterdejen ud på bagepapir og læg parmaskinken oven på. Placer champignonblandingen ovenpå og derefter kødet. Se en mere fyldestgørende billedserie her.
    Luk butterdejen omkring og skær et par snit i toppen, så varmen kan komme ud af "brødet".
    Giv det 10 minutter ved 200 grader varmluft. Det kan være lidt kortere eller længere tid, det handler om at butterdejen lige skal have lidt farve.
    Teres Major
    Teres Major
    Teres Major