x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Brunsviger

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 30. april 2018

En lækker og klassisk opskrift på brunsviger, der er sprængfyldt med remonce. 

Opskriften er lavet med en Ø24 cm springform.


Brunsviger

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 1 Stk
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 25 gram Gær Eller 1/2 pakke tørgær
  • 15 gram Sukker
  • 3 gram Groft salt
  • 1 Æg
  • 50 gram Smør Smørret skal være blødt
  • 1.25 deciliter Mælk
  • 275 gram Hvedemel
  • 150 gram Smør Til remonce
  • 150 gram Brun farin Til remonce

Sådan gør du

  • Lun mælken i en gryde til ca. 37 grader.
    Kom gær og den lune mælk op i en skål og rør gæren ude i mælken, inden sukker, salt, æg , smør og mel røres i.
    Rør dejen til den er glat og smidig.
    Beklæd en springform med bagepapir og tryk dejen ud i formen med fingrene.
    Brunsviger
    Lad dejen hæve under et viskestykke i 30 minutter.
    Imens dejen hæver, kommes smør og brun farin og i en lille gryde og smeltes sammen ved svag varme, husk at rør i remoncen løbende, så den bliver en homogenmasse.
    Remonce
    Sæt remoncen til side indtil dejen er hævet færdig.
    Tænd ovnen på 200 grader.
    Når dejen har hævet, laves der huller i dejen med fingerne. Kom lidt vand på fingerspidserne og prik huller i dejen.
    Brunsviger
    Hæld remoncen hen over kagen og sørg for at den kommer godt ned i alle huller.
    Brunsviger
    Kom kagen ind i ovnen og bag den i 20-25 minutter nederst i ovnen ved 200 grader almindelig ovn.
    Tag kagen ud af ovnen og frigør kagen fra springformen. Lad kagen køle af på en bagerist.
    Brunsviger
    Kagen er klar til servering

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.