x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Brombærsnurrer

MALENE NYEGAARD | 12. november 2019

Brombærsnurrer med hvid chokolade ? Hvem skal forkæles med brombærsnurrer i weekenden?

Sæt prikken over i’et ved også at smøre en remonce ud på dejen – så bliver det mere ‘kage’ end ‘bolle’.

 

Hvad er brombærsnurrer?

Sammen med kanelbullar er kanelsnurrer svenskernes svar på kanelsnegle. Snurrer findes i andre lækre og spændende udgaver end kanel, og her er særligt brombær en typisk variation af kanelsnurrerne.

 

Brombærsnurrer opskrift


Brombærsnurrer

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 2 timer 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 18 stk.
Forfatter: Malene Nyegaard

Ingredienser

Dej

  • 30 gram Gær
  • 4 deciliter Sødmælk
  • 150 gram Smør
  • 100 gram Sukker
  • 1 tsk. Salt
  • 2 tsk. Kardemomme
  • 1 stk. Æg
  • 750 gram Hvedemel obs: kan variere, så put ikke alt i på én gang

Fyld

  • 400 gram Brombær
  • 2 spsk. Sukker
  • 1 spsk. Vand
  • Melatin næsten 1 pose
  • 100 gram Hvid chokolade

Sådan gør du

Brombærmasse:

  • Lad brombær, sukker og vand koge op i en gryde.
    Når massen koger kommer du melatin i - ikke det hele på én gang.
    Kog videre indtil massen er tyknet.
    Lad herefter massen køle af i køleskabet.
     

Dejen:

  • Varm mælk og smør op i en gryde til smøren er smeltet.
    Smuldr gær i en skål og hæl herefter smør og mælk over gæren.
    Rør det sammen.
    Tilsæt herefter sukker, kardemomme, æg og salt og rør det sammen.
    Hvedemelet skal tilsættes lidt efter lidt, imens dejen æltes.
    Dejen må ikke blive for tør.
    Ælt dejen til den slipper skålens kanter.
    Dæk dejen til med husholdningsfilm og lad den hæve 1 time ved stuetemperatur.
     
    Tænd ovnen på 200 grader efter 1 time.
    Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til den er ca. 0,5 centimeter på hele overfladen.
    Min dej målte 55 x 68.
    Smør herefter brombærmassen ud i et jævnt lag og fordel hakket chokolade på dejen.
     

Foldning:

  • Fold 1/3 af dejen ind mod midten, og fold herefter den anden tredje del indover den første, så der er 3 lag.
    Rul dejen lidt mere sammen.
    Skær dejen i strimler, ca 2-3 centimeter alt efter hvor store dine snurrer skal være.
    Hold den ene ende af dejen med mellem din pegefinger og langemand og sno dejen rundt om de to fingre.
    Luk snurren ved at tage strimlens anden ende mellem dine fingre over snoningerne, og træk fingrene til dig, så dejen lukkes.
    Læg snurrerne på en bageplade og lad dem hæve tildækket i 40 min.
     

Bagning:

  • Pensl snurrerne med æg og drys evt. med sukker.
    Snurrerne skal bages i ca. 15 minutter ved 200 grader.
    Lad dem herefter køle af på en rist.

Om forfatteren


Malene elsker at eksperimentere i sit køkken. Specielt bagning har hendes helt store interesse, hvor hun udvikler opskrifter, som andre kan få gavn af. Du kan finde Malene på Instagram under brugernavnet @bagmedmalene.

Følg min Instagram profil her.