
Opskrift på brødcroutoner
Skønne skønne sprøde hjemmelavede croutoner med salt, hvidløg og persille.. det altså så godt! Jeg bruger dem som topping på suppe og i salater, f.eks. Cæsar Salat…men kan os godt hapse dem bar som de er eller bruge dem som en del af en tapas anordning.
De helt geniale til at få brugt daggammelt brød også hvis det tørt, det gør ikke spor. Disse har jeg lavet af et groft franskbrød, men toastbrød eller andet lyst brød kan også fint bruges.
Hvis du vil, kan de skæres i stave i stedet for tern – så får du sprøde chips agtige stænger, der kan spises som snacks.
De klar på bare 15 minutter og er et skønt pift til mange retter.
Opbevar dem i lufttæt beholder, så holder de sig fint sprøde nogle dage.

Brødcroutoner
Ingredienser
- 4 skiver Brød gerne daggammelt
- 1 deciliter Olivenolie
- 1 fed Hvidløg
- Persille en håndfuld
- 1 spsk. Groft salt eller flagesalt
- Peber lidt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær brødet i tern, fjern evt. kanter, hvis du synes.
- Knus hvidløgsfed og hak persillen - bland det i en skål sammen med olie, salt og peber.
- Vend brødternene i skålen og bred dem så ud på en bageplade med bagepapir.
- Bag 8-10 minutter til de er sprøde og gyldne.