Opskrift på brændte mandler
Så skulle der laves brændte mandler. Jeg lavede lidt forskellige udgaver, men begge var ud fra den samme grundopskrift 100 gram mandler, 100 gram flormelis, 1 dl vand og 1 tsk smagsgiver.

Antal: Portioner
Brændte mandler
Ingredienser
- 100 gram Mandler
- 100 gram Flormelis
- 1 deciliter Appelsinsaft
- 0.5 tsk. Kanel
- 0.5 tsk. Vaniljesukker
Sådan gør du
Put alle ingredienserne i en sauterpande. Tænd for medium varme. Lad det smelte under konstant omrøring.
Sukkeret smelter stille og roligt begynder at krystallisere. Når sukkeret er tørt, skal der skrues op på fuld varme.
Nu begynder det tørre sukker med at smelte og give det blanke udtryk i mandlerne. Lige før mandler begynder med at gå over i en for mørk tone, skal de tages af. Placer dem på bagepapir. Lad dem køle ned. Bræk dem fra hinanden. Opbevar tørt i en lufttæt beholder. De fik desværre ikke så meget appelsinsmag som jeg havde håbet på.
Noter
Jeg prøvede en gang mere hvor jeg brugte vand i stedet for appelsinsaft og 1 tsk Afrika blanding fra Puks Delikatesser i stedet for kanel og vaniljesukker.
Det gav fine nuancer af kanel og kakao plus en fin efter varme af chilli. De blev super gode.