x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Brændte mandler

BENT SOELE CHRISTENSEN | 13. december 2018

Så skulle der laves brændte mandler. Jeg lavede lidt forskellige udgaver, men begge var ud fra den samme grundopskrift 100 gram mandler, 100 gram flormelis, 1 dl vand og 1 tsk smagsgiver.


Brændte mandler

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Jul, Snack
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Antal: 1 Portioner
Forfatter: Bent Soele Christensen

Ingredienser

  • 100 gram Mandler
  • 100 gram Flormelis
  • 1 deciliter Appelsinsaft
  • 0.5 tsk. Kanel
  • 0.5 tsk. Vaniljesukker

Sådan gør du

  • Brændte mandler
    Put alle ingredienserne i en sauterpande.
    Tænd for medium varme.
    Lad det smelte under konstant omrøring.
    Brændte mandler
    Sukkeret smelter stille og roligt begynder at krystallisere.
    Når sukkeret er tørt, skal der skrues op på fuld varme. 
    Brændte mandler
    Nu begynder det tørre sukker med at smelte og give det blanke udtryk i mandlerne.
    Lige før mandler begynder med at gå over i en for mørk tone, skal de tages af.
    Placer dem på bagepapir.
    Lad dem køle ned.
    Bræk dem fra hinanden.
    Opbevar tørt i en lufttæt beholder.
    De fik desværre ikke så meget appelsinsmag som jeg havde håbet på.

Noter

Jeg prøvede en gang mere hvor jeg brugte vand i stedet for appelsinsaft og 1 tsk Afrika blanding fra Puks Delikatesser i stedet for kanel og vaniljesukker.
Det gav fine nuancer af kanel og kakao plus en fin efter varme af chilli. De blev super gode.

Om forfatteren


Voldsomt glad for mad, især bbq relateret, har siden BS Bbq og er begyndt i det små at nørde med dry aging.

Følg min Facebook side her.