Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Brændte mandler

Anne MetteAnne Mette Autzen

Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!

26. december 2019
Fyld hjemmet med duften af hjemmelavede brændte mandler! Juleslikket der dufter så dejligt af december, men som SAGTENS kan nydes på alle tider af året!

Opskrift på brændte mandler

Mmmhhh, brændte mandler! Juleslikket, der får hele gågaden til at dufte så dejligt af jul, at det er frygteligt svært at modstå fristelsen at købe et kræmmerhus!

Brændte mandler

De hjemmelavede af slagsen smager bare lige en anelse bedre, så selvom det kræver en god portion tålmodighed, så er det dét værd. Dertil kan man jo lave brændte mandler i alle mulige spændende udgaver og tilsætte eksempelvis lakridspulver, salt, kanel, nutella, rom… Ja, hvorend kreativiteten nu måtte lede dig!

Brændte mandler

Og ved at lave dem selv, kan du pludselig spise brændte mandler på alle tidspunkter af året! For hvem siger lige, at man kun må spise dem til jul?

Brændte mandler opskrift


Antal: 1 Portioner

Brændte mandler

Fyld hjemmet med duften af hjemmelavede brændte mandler! Juleslikket der dufter så dejligt af december, men som SAGTENS kan nydes på alle tider af året!
Forfatter: Anne Mette Autzen
Ret: Sødt
Køkken: Dansk
Keyword: Hygge, Jul, Sødt
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 40 minutter

Ingredienser

  • 100 gram Mandler
  • 100 gram Sukker
  • 4 spsk. Vand
  • Evt. 1 tsk vanilje sukker og 1 tsk kanel

Sådan gør du

  • Kom det hele afmålt på en stor pande og tænd for middel høj varme.
  • Rør i massen - der dannes sirup og koges heri.
  • Sukkeret krystallisere og bliver hårdt.
  • Skrab det hårde sukker løst, mens du konstant rører i mandlerne.
  • Fortsæt med at rører til sukkeret igen karamelliserer sig let om mandlerne med en let skinnende overflade.
  • Tag mandlerne af varmen og over på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Fordel mandlerne så de ikke hænger sammen.
  • Lad dem afkøle, før de hældes på dåse, glas eller spises!
  • Det kræver tålmodighed - og lige som man tror de blev grimme og hvide, skal man bevarer tålmodigheden og lade dem karamellisere videre!