x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Brændenældete

CHRISTINE | 23. april 2021

Brændenælder er ikke kun ukrudt – de er også en superfood med et højt indhold af A-vitamin, C-vitamin, protein, kalium og kalcium. Det gør dem gode at bruge i madlavningen, og særligt i te er de lækre. Efter sigende skulle brændenældete have en beroligende virkning, så sover du let, kan du med fordel drikke en kop før sengetid. Den tager nemlig kun få minutter at brygge.

Brændenældete


Brændenældete

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: drik
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 1 kop
Forfatter: Christine

Ingredienser

  • Brændenælder 1 håndfuld små, friske blade
  • 1 slice Citron
  • 2.5 deciliter Vand
  • Sukker eller honning, kan udelades

Sådan gør du

  • Du skal kun bruge brændenælder, der har vokset langt væk fra forurenede steder som veje og sprøjtede marker. Pluk de små skud i skoven eller haven – og husk handsker og saks. De grønne, friske topblade smager bedst, men det er også dem, der brænder mest.
    Rens bladene grundigt under rindende vand, så de er fri for jord.
    Læg dem i en gryde med vandet og kog i 4-5 minutter.
    Si bladene fra og hæld teen over i en kop.
    Smag til med citron og sød eventuelt teen med sukker eller honning.
    Det er ikke kun de friske blade, der kan bruges til te. Vil du have en lun kop på en kold vinterdag, hvor nælderne ikke er i sæson, kan du bruge tørrede blade.
    Dem kan du købe i flere helsekostbutikker eller tørre selv.

Om forfatteren


Christine tager dig med fra jord til bord, og viser, hvordan hun serverer de ting, hun dyrker i sin 600 kvm. store køkkenhave.

Følg mig på Hverdagshaven.dk.