Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Brændenældete

Christine

Christine tager dig med fra jord til bord, og viser, hvordan hun serverer de ting, hun dyrker i sin 600 kvm. store køkkenhave.

23. april 2021

Opskrift på brændenældete

Brændenælder er ikke kun ukrudt – de er også en superfood med et højt indhold af A-vitamin, C-vitamin, protein, kalium og kalcium. Det gør dem gode at bruge i madlavningen, og særligt i te er de lækre. Efter sigende skulle brændenældete have en beroligende virkning, så sover du let, kan du med fordel drikke en kop før sengetid. Den tager nemlig kun få minutter at brygge.

Brændenældete


Antal: 1 kop

Brændenældete

Forfatter: Christine
Keyword: drik
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter

Ingredienser

  • Brændenælder 1 håndfuld små, friske blade
  • 1 skiver Citron
  • 2.5 deciliter Vand
  • Sukker eller honning, kan udelades

Sådan gør du

  • Du skal kun bruge brændenælder, der har vokset langt væk fra forurenede steder som veje og sprøjtede marker. Pluk de små skud i skoven eller haven – og husk handsker og saks. De grønne, friske topblade smager bedst, men det er også dem, der brænder mest.
    Rens bladene grundigt under rindende vand, så de er fri for jord.
    Læg dem i en gryde med vandet og kog i 4-5 minutter.
    Si bladene fra og hæld teen over i en kop.
    Smag til med citron og sød eventuelt teen med sukker eller honning.
    Det er ikke kun de friske blade, der kan bruges til te. Vil du have en lun kop på en kold vinterdag, hvor nælderne ikke er i sæson, kan du bruge tørrede blade.
    Dem kan du købe i flere helsekostbutikker eller tørre selv.