x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Boller

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 14. september 2018

Lækre og saftige boller der smager skønt med smør, ost og marmelade.

Dejen til bollerne indeholder bl.a. havregrød, der gør de færdigbagte boller saftige og smagfulde.

Du kan, som vi her har gjort, koge en portion havregrød til at komme i dejen, men har du en rest havregrød fra morgenmaden, er den oplagt at bruge i dejen. På denne måde undgår du madspild og får oven i købet et virkelig lækkert resultat ud af det – det er ikke så tosset!


Boller

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 12 minutter
Antal: 15 stk.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 1 deciliter Havregryn
  • 2 deciliter Vand
  • 25 gram Gær
  • 0.5 liter Vand lunkent
  • 10 gram Salt
  • 10 gram Sukker
  • 700 gram Hvedemel evt. lidt mere
  • Mælk til pensling

Sådan gør du

  • Havregrød:

    1 dl. havregryn og 2 dl. vand kommes i en gryde.
    Blandingen koges op under omrøring.
    Lad havregrøden koge, til den er jævn, sluk for varmen.
    Lad grøden afkøle, til den er lunken.
     

    Dej:

    Smuldr gæren i en stor skål eller dejfad.
    Hæld lunkent vand, salt og sukker i skålen.
    Rør i blandingen, til gæren er opløst - brug et håndpiskeris.
    Kom den afkølede havregrød i gærvæsken.
    Tilsæt mel og rør dejen sammen.
    Kom så meget mel i dejen, at den er æltbar, men stadig blød og smidig.
    Ælt dejen godt igennem.
    Dæk skålen med et fugtigt viskestykke eller en badehætte.
    Lad dejen hæve i 30 minutter.
    Form dejen til 15-20 boller.
    Læg dem på en plade med bagepapir.
    Lad de formede boller efterhæve i 30 minutter.
    Pensl bollerne med mælk.
    Bag dem i ovnen i 10-12 minutter ved 220 grader varmluft.
    Lad de færdigbagte boller afkøle på en bagerist.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.