x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Boller med grahamsmel

MICKICHENG | 5. maj 2020

SE MINE BOLLER!

Som man siger! ??

Ej, hahaha… Men har lige bagt spejlblanke, runde, luftige og saftige frø- og kerneboller – og de er SÅ gode!! ????

Man kan bare virkelig ikke bage boller, uden at det bliver liiiiidt lummert, vel?!

I ved, massér bollerne grundigt, spænd dem op, hold bollen i hånden, blanke boller osv., osv. ???

Nå, men her er opskriften altså! ??

Boller med grahamsmel


Boller med grahamsmel

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bage, Brød, Hygge
Forb. tid: 2 timer 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 15 stk.
Forfatter: MickiCheng

Ingredienser

  • 50 gram Gær
  • 4 deciliter Mælk
  • 3 spsk. Sukker
  • 1 stk. Æg
  • 150 gram Grahamsmel
  • 600 gram Hvedemel kan være op til 800 gram
  • 1.5 tsk. Salt
  • 0.5 deciliter Olie
  • 100 gram Smør blødt
  • 250 gram Frø og kerner jeg brugte 100 g solsikke, 70 g hørfrø, 10 g sort sesam, 20 g sesam og 50 g græskar

Sådan gør du

  • Lun mælk og opløs gær i mælken.
    Kom sukker, olie og æg i.
    Kom grahamsmel i.
    Rør rundt.
    Tilsæt det meste af melet og salt og kør på maskine et par minutter.
    Tilsæt mere mel hvis nødvendigt.
    Kom smør i og kør dejen smidig og lækker i 4-5 minutter.
    Tilsæt frø og kerner og kør med 2-3 minutter mere.
    Lad hæve til dobbelt størrelse - cirka 45 minutter.
    Form boller og lad efterhæve cirka 30 minutter.
    Pensl med æggevask, drys evt. med havregryn og bag i cirka 13-15 minutter ved 210 grader almindelig ovn.
    God fornøjelse med bagningen!! ??
    Håber I kan lide mine opskrifter ??

Om forfatteren


Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!

Følg mig på Instagram her.