ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Boller med æbler og dadler

Mette

Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?

16. august 2018
"Politisk korrekte børneboller" :-)

Opskrift på boller med æbler og dadler

Lækre og lette hvedeboller. Dadlerne og revet æble sørger for både fugtighed og saftighed i dejen.

Bollerne er det perfekte tilbehør til en kop kaffe eller te, og de vil være et sikkert hit hos børnene som alternativ til mere usunde fristelser.


Antal: 24 stk.

Boller med æbler og dadler

"Politisk korrekte børneboller" 🙂
Forfatter: Mette
Forb. tid: 1 time 55 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 50 gram Gær svarer til 1 pakke gær
  • 1 tsk. Salt
  • 1 spsk. Sukker
  • 4 deciliter Vand lunkent
  • 1 deciliter Yoghurt kan erstattes med f.eks. A38 eller et andet surmælksprodukt
  • 1 tsk. Kanel stødt
  • 2 stk. Æbler groftrevne
  • 75 gram Dadler Hakkede. Kan erstattes af hakkede rosiner eller abrikoser
  • 150 gram Havregryn
  • 600 gram Hvedemel
  • 1 stk. Æg til pensling

Sådan gør du

  • Smuldr gæren i en stor skål eller et dejfad.
    Hæld vandet i skålen og opløs gæren heri. Tilsæt salt og sukker.
    Tilsæt yoghurt, kanel, revne æbler, dadler og havregryn. Rør alt godt sammen.
    Tilsæt melet lidt efter lidt, måske skal du bruge lidt mere eller mindre, du må prøve dig frem. Dejen skal være smidig og let fugtig.
    Lad dejen hæve under et fugtigt viskestykke i cirka 1 time.
    Form dejen til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. 
    Lad dem efterhæve i 30 minutter.
    Pisk ægget sammen og pensl bollerne. 
    Bag først bollerne ved 225 grader i 5 minutter.
    Skru varmen ned til 200 grader og bag dem færdige - cirka 10-15 minutter.
    Lad bollerne afkøle på en bagerist.
    Boller

Noter

Du kan anvende både grov- og finvalsede havregryn i denne opskrift. Så brug dem, du har på lager!