x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Blomkåls gratin

RASMUSBREDAHL | 29. april 2020

Gastronomisk førstehjælp??‍?

Der er ikke noget som kan aktivere minder som smag ?

Min livret som barn var gratin, så tog en tur ned af den gastronomiske memory lane igår, med denne blomkåls/oste gratin.


Blomkåls gratin

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: rasmusbredahl

Ingredienser

  • 1 stk. Blomkål i buketter
  • 80 gram Smør
  • 3 stk. Æg store
  • 3 spsk. Mel
  • 3 deciliter Mælk
  • Revet ost 1 håndfuld - gerne vesterhavsost eller lignende
  • Muskatnød lidt
  • Rasp
  • Smør til formen
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en kasserolle og pisk melet i til det slipper bunden.
    Tilsæt mælken under piskning så massen ikke klumper.
    Del æg i blommer og hvider og pisk æggeblommerne i massen og smag til med revet muskatnød, salt og peber.
    Vend den revne ost og blomkålsbuketterne i.
    Pisk æggehviderne stive med lidt salt og fold dem forsigtigt i massen.
    Smør et ildfast fad grundigt og kom rasp i bunden og godt op på siderne.
    Fordel gratinmassen i og kom et godt lag rasp på toppen.
    Kom straks i forvarmet ovn ved 180 grader og bag cirka 45 minutter til gratinen er gylden og gennembagt.
    Et godt mormor trick er at smelte lidt smør og hælde over 10 minutter før den er bagt færdig, så bliver overfladen ekstra sprød og dufter af croissant?
    Server lige fra ovnen med lidt tomatsauce og en grøn salat på siden.

Om forfatteren


Rasmus er madnørd og forfatter

Følg mig på Instagram her.