Glem alt om udkogt blomkål. Med hjælp af sous vide sikrer du dig en perfekt tilberedning - hver gang.

Glem alt om udkogt blomkål. Med hjælp af sous vide sikrer du dig en perfekt tilberedning – hver gang.
Vi har opskriften fra bogen: “GRØNT sous vide“, hvor forfatteren Peter Friehling skriver følgende om opskriften:
“Blomkål tilberedt nænsomt til optimal konsistens”.

Blomkål sous vide
Glem alt om udkogt blomkål. Med hjælp af sous vide sikrer du dig en perfekt tilberedning - hver gang.
Udskriv
Pin
Antal: 2 personer
Ingredienser
- 0.5 stk. Blomkål
- 1 tsk. Salt
- 50 gram Smør
Sådan gør du
- Del blomkålen ud i store buketter, og halvér disse, så de får en plan skæreflade.
- Vakuumpak sammen med saltet og smørret.
- Tilbered i 2 timer ved 66°C.
- Tag blomkålen ud af posen, og steg eller grill skærefladen, til den har en gylden farve.
Noter
Lav retten vegansk ved at erstatte smørret med 2 spsk. smagsneutral olie. For at saltet kan salte blomkålen, er det vigtigt, at du salter blomkålen og venter et kvarter, før du tilsætter olien, så væsken fra blomkålen kan nå at opløse saltet, før den dækkes af olien. Tilsæt eventuelt et par ristede hasselnødder for at få den samme lette nøddesmag, som fremkommer, når du griller eller steger blomkålen med smørret.
Om forfatteren
Forlaget Turbine udgiver mange spændende kogebøger. Nogle af opskrifterne fra bøgerne deler vi her.