x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Bløde og stegte løg

PER ASMUSSEN | 8. oktober 2021
Løg er en fantastisk råvare der er en central del af vores alles køkkener.
Her er de skrællet og halveret, hvorefter de nænsomt er stegt i balsamico for at blive bløde og søde.
Bløde og stegte løg

Løg er en fantastisk råvare der er en central del af vores alles køkkener.

Jeg elsker at lege i køkkenet og eksperimentere med nye måder at tilberede mine råvarer på. Her har jeg testet at tilberede almindelig (zittauer) løg, rødløg og skalotteløg.

Ideen var at skrælle dem og halvere dem og så stege dem på middel varme for at få løgene gjort bløde og få sødmen frem.


Bløde og stegte løg

Bløde og stegte løg

Løg er en fantastisk råvare der er en central del af vores alles køkkener.
Her er de skrællet og halveret, hvorefter de nænsomt er stegt i balsamico for at blive bløde og søde.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Tilbehør
Keyword: Løg
Forb. tid: 1 minute
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. Løg Brug 2 hvis de er små. Kan erstattes af skalotteløg eller rødløg

Sådan gør du

  • Flæk løget på den lange led. Fjern skrællen, men lad enderne forblive på, så de er nemme at holde sammen på.
    Tænd en pande på middel varme (7 ud af 14 på mit komfur).
    Pensl indersiden af løgene med balsamico. Hvis du har mange løg, så kan du hælde balsamico i en skål og dyppe løgene i den i stedet for.
    Lad dem stege indtil de er bløde i toppen. Jeg gav mine cirka 15 minutter. Hvis du vil, så kan du sagtens tilsætte en 1-2 spsk. rødvin 2 minutter før de er færdige.
    Server straks.

Noter

Her har jeg vist eksemplet med almindelige løg.
Hvis du bruger skalotteløg eller rødløg, så synes jeg at 10 minutter er nok på panden. 

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.