Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Bløde og lækre flødekarameller med flagesalt

madsglunde

Mads er 26 år og går meget op i madlavning, og sunde alternativer

15. februar 2021
Derfor gav jeg mig i kast med nogle lækre hjemmelavet flødekarameller.
Jeg har tilføjet lidt flagesalt, fordi jeg er helt vild med et lille saltet twist i mine karameller.

Opskrift på bløde og lækre flødekarameller med flagesalt

Kender I det, hvor man bare har lyst til noget lækkert??

Det gør jeg i hvert fald.

Derfor gav jeg mig i kast med nogle lækre hjemmelavet flødekarameller.

Jeg har tilføjet lidt flagesalt, fordi jeg er helt vild med et lille saltet twist i mine karameller.

Salten kan du undlade, hvis ikke det er din smag.

Jeg håber meget I har lyst til at give jer i kast med lave dem selv, og måske nogle af jer har prøvet det før?

I får i hvert fald her min opskrift på dejlige flødekarameller, som er lækre på alle ugens dage og til anledninger.

Bløde og lækre flødekarameller med flagesalt


Servings: 1 portion

Bløde og lækre flødekarameller med flagesalt

Derfor gav jeg mig i kast med nogle lækre hjemmelavet flødekarameller.
Jeg har tilføjet lidt flagesalt, fordi jeg er helt vild med et lille saltet twist i mine karameller.
Author: madsglunde
Ret: Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 50 minutter

Ingredients

  • 5 deciliter Piskefløde
  • 250 gram Sukker
  • 120 gram Glukosesirup
  • 1 spsk. Flagesalt

Instructions

  • 1. Alt undtagen flagesalt kommes i en gryde og koges op.
    2. Når det er kogt op skrues lidt ned (til cirka mellemhøj varme). Sådan skal det nu stå i cirka 35 til 45 minutter, hvor du rører i den engang imellem så det ikke brænder på.
    3. Når karamellen begynder at slippe bunden, blive lidt tykt og sejt, samt fået en gylden farve (temperaturen skal være 118-120 grader), er den færdig.
    4. Rør nu salt i og hæld det i en form (18-24 cm) med bagepapir.
    5. Lad karamellen stå nogle timer ved stuetemperatur inden den skæres ud.
    6. Når karamellerne er skåret ud kan du evt. pakke dem ind i bagepapir, så er de nemme at have i en skål.
    7. Vær opmærksom på at det kan være svært at ramme den rigtige konsistens. Karamellerne kan nemt blive enten for bløde eller for hårde, derfor må du prøve dig lidt frem.
    Bløde og lækre flødekarameller med flagesalt