x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Blåbærmuffins med smuldredej

LINDHARDT OG RINGHOF | 8. februar 2019

Dejlige og lækre muffins med en sprød smuldredej.

I vores evige jagt på at få stjernekokkenes opskrifter hjem i de danske private køkkener, har vi fået denne opskrift fra den israelske/britiske stjernekok Otto Lenghis bog: “Otto Lenghi kogebog#1“. 

Opskriften lyder kompliceret, men den kræver ikke det store at lave.


Blåbærmuffins med smuldredej

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Antal: 10 stk.
Forfatter: Lindhardt og Ringhof

Ingredienser

  • 540 gram Hvedemel
  • 5 tsk. Bagepulver
  • 0.5 tsk. Salt
  • 2 stk. Æg
  • 340 gram Sukker
  • 140 gram Smør Usaltet og smeltet
  • 3.75 deciliter Mælk
  • 1 stk. Citronsaft Fintrevet
  • 1 stk. Æble Granny smith-æble. Uskrællet, udkernet og skåret i terninger på 1 cm
  • 300 gram Blåbær Friske - plus nogle få ekstra til pynt

Smuldredej

  • 150 gram Hvedemel
  • 50 gram Sukker
  • 100 gram Smør Usaltet smør, køleskabskoldt og skåret i små terninger

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 190°.
    Sæt papirforme i hullerne i en muffinbakke.
    Sigt mel, bagepulver og salt sammen, og stil det til side.
    Pisk æg, sukker og smeltet smør (ikke for varmt) let sammen i en stor skål.
    Pisk derpå mælk og citronskal i, og vend så forsigtigt æbleterningerne og blåbærrene i.
    Tilsæt de sigtede tørre ingredienser, og vend dejen meget forsigtigt sammen, til den lige netop samler sig – det gør ikke noget, at den er en smule klumpet.
    Fordel dejen i papirformene, og fyld dem til randen.
    Læg et rundhåndet lag smuldredej i små kupler oven på dejen, og pynt med de ekstra blåbær.
    Bag muffinsene i 30-35 minutter, eller til et grillspyd kommer tørt ud, når du stikker det ind i midten af dem.
    Tag de færdige muffins ud af ovnen, og lad dem køle en smule af, inden du tager dem op af muffinbakken.
    Server dem lune.

Noter

Smuldredej

Kom mel, sukker og smør i en skål, og gnid smørret ud i de tørre ingredienser, til blandingen har konsistens som rasp.
Du kan også bruge en håndmikser forsynet med piskeris.
Sørg for, at der ikke er nogen smørklumper tilbage.
Hvis du bruger håndmikser, må du endelig ikke lade den køre for længe.
Løs smuldredej kan nemlig forvandle sig til fast småkagedej på få sekunder (hvis det skulle gå så galt, kan du rulle dejen tyndt ud, udstikke den til småkager, bage dem og dyppe dem halvt i chokolade). 
Drys smuldredejen i en plasticbeholder. Den kan holde sig i op til 5 dage i køleskabet eller i evigheder i fryseren.


Om forfatteren


Forlaget Lindhardt og Ringhof

Vi har opskriften fra forlaget Lindhardt og Ringhof Forlag A/S.