
Opskrift på blåbærmousse
Shades of blue?
I søndags lavede jeg dåbskage til en lille dreng, den sku være blå både udenpå og indeni.
I dag nyder mine egne drenge og jeg godt af lidt blåbærmousse, der blev i overskud.
Håber I har den dejligste dag derude.
Der er nok blåbærmousse i denne opskrift til et lag i en kage på 25 cm.

Blåbærmousse
Ingredienser
- 250 gram Blåbær Frosne eller friske
- 2 spsk. Sukker
- 2 tsk. Vaniljesukker
- 2 deciliter Skyr Naturel
- 5 deciliter Piskefløde 1/2 liter
- 4 blade Husblas
- Pastafarve Blå. Kan udelades
Sådan gør du
- Sæt husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter
- Pisk fløden til flødeskum (pisk let og stil derefter i køleskab)
- Kog blåbærrene i 5 minutter sammen med sukker og vanillesukker.
- Kram husblassen fri for vand og smelt den i blåbærrene.
- Lad blandingen køle til omkring stuetemperatur.
- Vend yoghurten ned i blandingen.
- Vend dernæst flødeskummet ned i blandingen.
- Fordel moussen på kagebundene eller i glas og stil på køl nogle timer, gerne natten over.
- Jeg har puttet blå pastafarve i moussen for at få den blå.
- Den vil ellers være lyserød.