Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Beer batter

gastrofunlogoRedaktion
   
17. juli 2019

Opskrift på beer batter

Lækre, sprøde hjemmelavede løgringe (eller onion rings) med beer batter.

Så længe der er øl i huset, så er beer batter super simpelt at kaste sig ud i uden brug af diverse fancy ingredienser eller remedier.

Hvad er beer batter? Beer batter er sådan set blot en blanding af øl og mel. Dette danner en dej, der kan bruges til at give en tynd, sprød overflade på alt lige fra fisk til løgringe.

Når englænderne laver fish’n’chips, er det traditionelt set beer batter, der bruges til at panere fisken med. Det skaber et supersprødt crunch og en noget anden fornemmelse end den, du får fra den klassiske rasppanering, vi danskere gerne bruger til vores fiskefileter eller krebinetter.


Antal: 4 personer

Beer batter

Forfatter: Redaktion
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 3 minutter

Ingredienser

  • 2 Salatløg store
  • 100 gram Mel
  • 150 gram Rismel
  • 10 gram Brun farin
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 33 centiliter Øl mørk
  • 1 liter Fritureolie

Sådan gør du

    1. Start med at skære bunden og toppen af løgene.
    2. Halver løgene på tværs.
    3. Del nu løgene i skallerne, så du får løgringe.
    4. Drys dem med lidt mel. Dette gøres for at sikre, at dejen vil klistre fast til dem.
    5. Tag en skål.
    6. Kom mel, rismel, farin, bagepulver og øllet i skålen. Det er vigtigt, at øllen først åbnes, lige inden den skal bruges, så den ikke når at blive flad. Årsagen til dette er, at kulsyren er en vigtig komponent i en beer batter.
    7. Bland det forsigtigt sammen så kulsyren ikke piskes ud af øllet.
    8. Find en ½-liters sifonflaske.
    9. Hæld massen på sifonflasken.
    10. Kom to patroner i sifonen.
    11. Ryst sifonflasken kraftigt.
    12. Tryk nu lidt efter lidt dejen ud på løgringene
    13. Vend løgringene i dejen.
    14. Hæld olien i din friture, sauterepande eller gryde.
    15. Varm olien op så det bliver rygende varm. 
    16. Fritér løgringene indtil de er sprøde.
    17. Servér løgringene som en snack til iskolde øl, spis dem med en lækker dip eller som tilbehør til en saftig burger.

Noter