Opskrift på bartenderens old fashioned
I min verden den perfekte drink: Old Fashioned.
Den er uden tvivl en af mine favoritter og bestemt ikke en sød en af slagsen.
Masser af bitterhed der passer godt sammen med sødmen og alkoholsmagen.
I mit arbejde med GastroFun PREMIUM er jeg så heldig at møde dygtige madprofiler og her er jeg blevet undervist af Burak Morali, der har været bartender i 20 år og bl.a. fået en 3. plads ved DM i Cocktails.
Bartenderens Old Fashioned
Ingredienser
- Isterninger
- 2-3 stænk Angostura Bitters
- 2-3 stænk Bitter orange. Kan erstattes af appelsinskal
- 1.5 centiliter Sukkersirup kan erstattes af 10 ml brun farin
- 1 skiver Appelsinskal
- 6 centiliter Bourbon
Sådan gør du
- Fyld dit "stirring glass" halvt op med isterninger.
- Kom et par dråber Angostura Bitters i.
- Herefter et par dråber orange bitter, der dog kan erstattes af appelsinskal i stedet for.
- Hæld sukkersirup i. Hvis du bruger brun farin, så skal du røre et par minutter mere, så du er sikker på at få det opløst.
- Skær/skræl en skive af en usprøjtet appelsin og pres den over glasset og kom den i bagefter.
- Tilsæt bourbon og herefter fyld resten af glasset med isterninger.
- Fyld et cocktail/whiskyglas med isterninger.
- Rør din cocktail i cirka 30 sekunder, så det hele bliver godt fordelt.
- Fjern isterninger fra dit cocktailglas og kom nye i.
- Sigt væsken ned i dit cocktailglas.
- Skær en ny skive appelsinskal og kør den rundt i kanterne af din cocktail.
- Skål.