x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Bartenderens Old Fashioned

THOMAS TRANEGAARD NIELSEN | 10. september 2021

I min verden den perfekte drink: Old Fashioned.

Den er uden tvivl en af mine favoritter og bestemt ikke en sød en af slagsen.

Masser af bitterhed der passer godt sammen med sødmen og alkoholsmagen. 

I mit arbejde med GastroFun PREMIUM er jeg så heldig at møde dygtige madprofiler og her er jeg blevet undervist af Burak Morali, der har været bartender i 20 år og bl.a. fået en 3. plads ved DM i Cocktails. 




Bartenderens Old Fashioned

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Alkohol, Bourbon, Drinks, Fest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 1 minute
Antal: 1 drink
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen

Ingredienser

  • Isterninger
  • Angostura Bitters 2-3 stænk
  • Bitter orange, 2-3 stænk. Kan erstattes af appelsinskal
  • 1.5 centiliter Sukkersirup kan erstattes af 10 ml brun farin
  • 1 slice Appelsinskal
  • 6 centiliter Bourbon

Sådan gør du

  • Fyld dit "stirring glass" halvt op med isterninger.
    Kom et par dråber Angostura Bitters i.
    Herefter et par dråber orange bitter, der dog kan erstattes af appelsinskal i stedet for.
    Hæld sukkersirup i. Hvis du bruger brun farin, så skal du røre et par minutter mere, så du er sikker på at få det opløst.
    Skær/skræl en skive af en usprøjtet appelsin og pres den over glasset og kom den i bagefter.
    Tilsæt bourbon og herefter fyld resten af glasset med isterninger.
    Fyld et cocktail/whiskyglas med isterninger. 
    Rør din cocktail i cirka 30 sekunder, så det hele bliver godt fordelt.
    Fjern isterninger fra dit cocktailglas og kom nye i.
    Sigt væsken ned i dit cocktailglas.
    Skær en ny skive appelsinskal og kør den rundt i kanterne af din cocktail.
    Skål.

Om forfatteren


Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.