x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Bamseboller

ANNE METTE AUTZEN | 24. juni 2019

Festlige bamseboller til børnefødselsdagen.

Rosinboller er en sikker vinder til enhver børnefødselsdag, og når de så ovenikøbet tager form som de sødeste små bamseboller, så er ungernes begejstring helt i top. En perfekt måde at sætte lidt kulør på festen.

Opskriften er baseret på de seje fødselsdagsboller, jeg lavede til min Frederiks fødselsdagsfest. 


Bamseboller

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 12 minutter
Tilb. tid: 1 time 52 minutter
Antal: 10 stk.
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

  • 4 deciliter Mælk Lillefingervarmt
  • 50 gram Gær
  • 30 gram Sukker
  • 0.5 tsk. Salt
  • 1 deciliter Olie
  • 800 gram Mel Jeg brugte almindelig hvedemel
  • 30 Rosiner

Sådan gør du

  • Hæld mælken i en skål - eventuelt til din røremaskine.
    Gæren smuldres ned i mælken.
    Tilsæt sukker, salt og olie.
    Rør dejen på røremaskinen eller i hånden.
    Tilsæt mel lidt efter lidt, så dejen slipper skålen men stadig er lidt fugtig.
    Dæk dejen til med et klæde og lad den hæve i tyve minutters tid.
    Form herefter de færdighævede boller:
    Tag 3/4 dele af dejen og form den til 10 grundboller.
    Tag den resterende fjerdedel af dejen og form 20 mindre kugler (til ører) og 10 lidt større kugler (til bamsernes muler).
    Sæt ører og mule på hver grundbolle.
    Pynt hver bamsebolle med rosiner til øjne og næse (se billede).
    Efterhæv bollerne i ca. 60 minutter.
    Tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn.
    Bag bamsebollerne i 10-12 minutter - afhænger af din ovn.
    Tag bollerne ud og lad dem afkøle på en rist.

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!