Opskrift på bagte kartofler i airfryer
Dejlig og simpel opskrift på bagekartofler i Airfryer. Du sparer tid ved at bruge airfryer i stedet for den almindelig ovn og de bliver lige så gode.
Typisk med denne ret så vil jeg kun lave den når jeg har gæster, da jeg synes at det er spild af ressourcer at tænde min almindelig ovn blot for at lave et par bagekartofler.
Bagte kartofler i Airfryer
Grej
- 1 Airfryer eller
- 1 Actifry
Ingredienser
- 3 stk. Bagekartofler
- 1 tsk. Salt
- 1 spsk. Olie neutral
Sådan gør du
- Forvarm airfryeren til 200 grader.
- Rengøring af kartoflerne: Kartoflerne skal tilberedes og spises med skræl, så de skal skrubbes godt under koldt vand. Anvend en svamp eller en børste til grundigt at rengøre dem.
- Tør kartoflerne godt af med et rent viskestykke eller køkkenrulle.
- Hæld salt og olie i en lille skål.
- Skær et kryds i toppen af hver kartoffel, gerne så det går ca. halvvejs ned gennem dem.
- Brug en lille pensel til at pensle toppen af kartoflen, den side der har fået kryds.
- Placer kartoflerne i airfryerkurven. Sørg for, at de ikke ligger for tæt, så luften kan cirkulere frit omkring dem. Tilbered dem i ca. 40-50 minutter, afhængig af størrelsen på dine kartofler. Mindre kartofler kan have brug for kortere tid (ca. 30-40 minutter).
- Husk at tjekke dem undervejs for at sikre, at de ikke bliver for brune eller tørre. Airfryere kan variere i effektivitet, så tilpasning af tiden kan være nødvendig.
- Efter tilberedning, lad kartoflerne hvile i et par minutter inden servering. De kan hvile i airfryerkurven, på en rist, skærebræt eller på en tallerken.
- Server kartoflerne varme med en god klat smør på toppen.