
Opskrift på bagt selleri
Er du gået træt i altid at servere kartofler til din aftensmad?
Så er denne lækre opskrift på bagt selleri med en pesto lavet af selleri-toppen et godt bud på et dejligt alternativ.
Opskriften stammer fra bogen: “Skræl er ikke skrald”.

Bagt selleri
Ingredients
Bagt selleri
- 1 stk. Knoldselleri
- 4 clove Hvidløg Kan være op til 8 fed
- 4 skiver Citron
- Frisk timian Et par stilke
- Olivenolie
Selleritop-pesto
- 100 gram Knoldselleri Toppen. Frys resten ned til din kødsauce
- 1 deciliter Olivenolie
- 1 clove Hvidløg
- Citronsaft Saft af en kvart citron
- 20 gram Mandler
- 20 gram Parmesan Eller dansk vesterhavsost
- Salt
- Peber
Instructions
Bagt selleri
- Skær 4-8 store både selleri med skrællen på. Del hvidløgsfeddene i halve på langs – de skal ikke pilles. Kom selleri, hvidløg, citron, timian, olivenolie, salt, peber og en kvart deciliter vand i et ildfast fad. Vend det hele godt rundt. Dæk fadet med bagepapir og derefter to lag sølvpapir. Bag i ca. 45 minutter ved 160 °C, til sellerien er mør. Lad den afkøle.
Selleritop-pesto:
- Imens laves pestoen: Skær den afvaskede og tørrede selleritop ud i små stykker. Blend den med olie, hvidløg, citronsaft, salt og peber, til selleritoppen er helt findelt. Tilsæt mandler og ost og blend til en grov mos. Smag evt. til med mere salt, peber og citronsaft. Hvis du blender mandler og ost med fra begyndelsen, taber din pesto hurtigt farven, derfor tilsættes det til sidst. Bland de bagte selleristykker med pestoen og pynt med citron, hvidløg og timian fra bagningen.