
Er du gået træt i altid at servere kartofler til din aftensmad?
Så er denne lækre opskrift på bagt selleri med en pesto lavet af selleri-toppen et godt bud på et dejligt alternativ.
Opskriften stammer fra bogen: “Skræl er ikke skrald”.

Ingredienser
Bagt selleri
- 1 stk. Knoldselleri
- 4 clove Hvidløg Kan være op til 8 fed
- 4 loaf Citron
- Frisk timian Et par stilke
- Olivenolie
Selleritop-pesto
- 100 gram Knoldselleri Toppen. Frys resten ned til din kødsauce
- 1 deciliter Olivenolie
- 1 clove Hvidløg
- Citronsaft Saft af en kvart citron
- 20 gram Mandler
- 20 gram Parmesan Eller dansk vesterhavsost
- Salt
- Peber
Sådan gør du
Bagt selleri
- Skær 4-8 store både selleri med skrællen på. Del hvidløgsfeddene i halve på langs – de skal ikke pilles. Kom selleri, hvidløg, citron, timian, olivenolie, salt, peber og en kvart deciliter vand i et ildfast fad. Vend det hele godt rundt. Dæk fadet med bagepapir og derefter to lag sølvpapir. Bag i ca. 45 minutter ved 160 °C, til sellerien er mør. Lad den afkøle.
Selleritop-pesto:
- Imens laves pestoen: Skær den afvaskede og tørrede selleritop ud i små stykker. Blend den med olie, hvidløg, citronsaft, salt og peber, til selleritoppen er helt findelt. Tilsæt mandler og ost og blend til en grov mos. Smag evt. til med mere salt, peber og citronsaft. Hvis du blender mandler og ost med fra begyndelsen, taber din pesto hurtigt farven, derfor tilsættes det til sidst. Bland de bagte selleristykker med pestoen og pynt med citron, hvidløg og timian fra bagningen.
Om forfatteren
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Skræl er ikke skrald", hvorfra denne opskrift stammer:
Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link