Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Bagt selleri

MuusmannMuusmann Forlag
 

Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

27. februar 2019
Serveret med selleritop-pesto

Opskrift på bagt selleri

Er du gået træt i altid at servere kartofler til din aftensmad?

Så er denne lækre opskrift på bagt selleri med en pesto lavet af selleri-toppen et godt bud på et dejligt alternativ.

Opskriften stammer fra bogen: “Skræl er ikke skrald”.


Servings: 4 Portioner

Bagt selleri

Serveret med selleritop-pesto
Author: Muusmann Forlag
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 50 minutter

Ingredients

Bagt selleri

  • 1 stk. Knoldselleri
  • 4 clove Hvidløg Kan være op til 8 fed
  • 4 skiver Citron
  • Frisk timian Et par stilke
  • Olivenolie

Selleritop-pesto

  • 100 gram Knoldselleri Toppen. Frys resten ned til din kødsauce
  • 1 deciliter Olivenolie
  • 1 clove Hvidløg
  • Citronsaft Saft af en kvart citron
  • 20 gram Mandler
  • 20 gram Parmesan Eller dansk vesterhavsost
  • Salt
  • Peber

Instructions

Bagt selleri

  • Skær 4-8 store både selleri med skrællen på.
    Del hvidløgsfeddene i halve på langs – de skal ikke pilles.
    Kom selleri, hvidløg, citron, timian, olivenolie, salt, peber og en kvart deciliter vand i et ildfast fad.
    Vend det hele godt rundt.
    Dæk fadet med bagepapir og derefter to lag sølvpapir.
    Bag i ca. 45 minutter ved 160 °C, til sellerien er mør.
    Lad den afkøle.
     

Selleritop-pesto:

  • Imens laves pestoen:
    Skær den afvaskede og tørrede selleritop ud i små stykker.
    Blend den med olie, hvidløg, citronsaft, salt og peber, til selleritoppen er helt findelt.
    Tilsæt mandler og ost og blend til en grov mos.
    Smag evt. til med mere salt, peber og citronsaft.
    Hvis du blender mandler og ost med fra begyndelsen, taber din pesto hurtigt farven, derfor tilsættes det til sidst.
    Bland de bagte selleristykker med pestoen og pynt med citron, hvidløg og timian fra bagningen.