Opskrift på aspargesolie
Aspargesskræller, skal de bare smides ud så?
Jeg har altid synes det var synd, at smide aspargesskræller og ender ud. For de er fyldt med smag, så hvorfor ikke få det hele med, nu hvor vi er så godt i gang!? ??
Herhjemme bliver der spist kæmpe mængder asparges i disse tider. Altså, virkelig mange! ?
Og det giver enorme mængder skræller og ender. De kan sagtens fryses ned, så har du noget at koge på til fx aspargessuppe, tarteletter eller til din sauce mousseline.
Men du kan også lave en lækker aspargesolie, du kan bruge til mayonnaise, til dressinger og til at vende salaten i.?

Aspargesolie
Ingredienser
- 5 deciliter Olie neutral
- 3 bundt Asparges kun ender og skræller
Sådan gør du
- Jeg bruger en neutral olie som rapsolie eller solsikkeolie. Luner olien op med skræller og ender. Lader det små simre i cirka 30 minutter. Olien skal kun simre, ikke koge eller fritere. Lader det hele trække til dagen efter og giver så det hele en ordentlig tur i blenderen. Cirka 10 minutter for fuld skrue. Sigter det igennem en finmasket sigte eller et klæde. Hældes på flasker og er nu klar til brug. Til 5 dl olie brugte jeg skræller og ender fra 3 store bundter hvide asparges. ?