
Opskrift på artiskok/spinatsnurrer
Lækre og enkle snurrer som kan laves på en halv time hvis man har forberedt dejen på forhånd. Perfekte til buffet eller sammenskudsgilde.
Hjemme kalder vi dem også frøsnappere for voksne.

Snurrer med artiskok og spinat
Ingredienser
- 300 gram Tærtedej Pizzadej eller sågar butterdej kan også bruges.
- 1 glas Artiskokhjerter (ca. 100 gram)
- 100 gram Bacon Alternativt røgt ribbensteg, porchetta eller lign.
- 100 gram Spinatblade Friske eller optøede
- 1 stk Skalotteløg
- 1 fed Hvidløg
- 1 stk Friskost Evt. med krydderier
- 50 gram Sesamfrø Evt. andre frø til topping
Sådan gør du
- Rul dejen ud til en cirkel i en passende størrelse og lad den hvile på bagepapir mens fyldet forberedes.
- Skær bacon i små tern og steg dem på panden til de begynder at blive sprøde.
- Skyl spinatblandende og læg dem i bunden af foodprocessoren. Hæld bacontern ovenpå godt fordelt. Hæld det restende baconfedt fra panden.
- Skær løget i små stykker og læg dem på panden på eftervarmen.
- Skær artiskok i små stykker og læg dem i foodprocessoren sammen med det pressede hvidløg og løgene.
- Bland det hele godt med foodprocessoren. Husk at skrabe ned fra siden så det hele bliver hakket jævnt.
- Smør dejen med friskost og fordel blandingen fra foodprocessoren ud over dejen.
- Brug en kniv eller en pizzaskærer til at skære cirklen ud i 8 eller 16 skiver som en pizza. Hver skive løftes og snurres et par gange.
- Bages ved 200 grader i ca. 10 minutter eller indtil de får farve.