x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Ærteavocadopuré med kørvel

MUUSMANN FORLAG | 8. januar 2021

Savner du et lækkert og anderledes spread til dit knækbrød, bolle eller rugbrød – så læs med her.

Vi har opskriften fra bogen: “Citroner – Opskrifter fra køkkenet på Garden of Lemons“, hvor forfatterne Henrik Vilain og Ingo Schauser skriver følgende om opskriften: 

“En stor del af den nyere del af haven på Garden of Lemons er plantet til med avocadotræer, så fra december til det tidlige efterår, når avocadoerne er i sæson, ryger der mange store frugter ned i kurven, når vi henter grøntsager i haven til køkkenet. Området syd fra Granada er meget rigt på vand trods lange, varme somre, og allerede romerne udviklede et avanceret vandingssystem, som araberne senere udbyggede. Systemerne fungerer den dag i dag og sikrer adgang til vand fra Sierra Nevada-bjergene, som gør Granada-provinsen grøn og frodig året rundt. Avocadotræerne elsker vand og stortrives på grunden. Og så er det så genialt med avocado, at de først modner, efter at de er plukket, så vi har noget af et  spisekammer hængende i haven. Ofte blender vi perfekt modnede avocadoer med ærter til en puré, der er både hurtig at lave og smager helt vidunderligt på crackers til et glas vin. Eller som fyld i en kikærtepandekage eller smurt i en sandwich med tynde skiver af radiser, et par skiver salte citroner i olivenolie og salatblade, på en dejlig forårsdag på vej ud i det grønne.”


Ærteavocadopuré med kørvel

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 500 gram
Forfatter: Muusmann Forlag

Ingredienser

  • 300 gram Ærter gerne fra frost
  • 200 gram Avocado cirka 1 stor
  • 1 clove Hvidløg konfiteret og fintrevet, kan erstattes af 1/2 fed frisk hvidløg
  • Krydderurter 10 kørvel- eller mynteblade
  • 1 stk. Citron saft og skal
  • Salt
  • Peber fra kværn

Topping

  • krydde mynte, kørvel eller anden krydderurt 
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Damp ærterne kort og hæld vandet fra gennem en sigte, som bagefter sættes direkte ned i en skål med iskoldt vand for at lynafkøle ærterne.
    Afkølingen gør, at ærterne beholder deres grønne farve.
    Blend ærter med avocado, hvidløg, kørvel/mynte, olivenolie, citronskal og -saft.
    Smag til med salt og peber og ekstra citronsaft.
    Drys med strimlede kørvel- eller mynteblade, og dryp lidt olivenolie på toppen. 

Om forfatteren


Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

Citroner

Bogen kan købes her.