Opskrift på Æggestand i vandbad
I mit køkken betyder vandbad selvfølgelig sous vide.
Lækker og hyggelig ret, der er nem at gøre til sin helt egen. Retten er perfekt efter “stop spild af mad princippet”, da du nemt kan bruge rester, eller hvad du nu lige har i køleskabet.
Du kan frit vælge hvilket fyld, du ønsker i æggemassen; det kan være alt lige fra kylling/bacon/skinke i tern, laks, peberfrugter, broccoli, spinat eller soltørrede tomater.
Osten kan være alt fra revet ost, gruyere, cheddar eller parmesan.
Til denne opskrift brugte jeg 2 stk. Ikea 13 centiliter “glas med låg”/sylteglas.
Æggestand i vandbad
Ingredienser
- Olie smagsneutral
- 3 stk. Æg
- 20 gram Parmesan cirka
- 1 skiver Skinke serrano
- 0.5 deciliter Piskefløde
- Salt og Peber
Sådan gør du
- Spray glassene med sprayfedt eller smør dem kort med lidt olie.
- Hvis du bruger skiver af kød, så bræk/skær det i mindre stykker og fordel det i glassene.
- Pisk æg sammen med parmesan, piskefløde, salt og peber.
- Hæld halvdelen af æggemassen i det ene glas og halvdelen i det andet glas.
- Det er vigtigt, at glassene er fyldt cirka 4/5 op - hvis der er for lidt i glassene, vil de flyde rundt i vandbadet, og hvis der er for meget i, vil æggestanden flyde over.
- Kom låg på og placér glassene i dit vandbad.
- Tilbered dem ved 77 grader celsius i 1 time og 10 minutter.
- Æggestanden er nu klar til servering.