En hurtig og nem opskrift med på en lækker tærte med æbler. Denne kage hører til de sundere desserter og får en dejlig krydret smag fra bl.a. kanel, ingefær og honning.

Opskrift på klassisk Æbletærte
En hurtig og nem opskrift med på en lækker tærte med æbler.
Denne kage hører til de sundere desserter og får en dejlig krydret smag fra bl.a. kanel, ingefær og honning.

Antal: Personer
Klassisk Æbletærte
En hurtig og nem opskrift med på en lækker tærte med æbler. Denne kage hører til de sundere desserter og får en dejlig krydret smag fra bl.a. kanel, ingefær og honning.
Ingredienser
- 1 spsk. Kokosolie
- 1 slice Smør
- 2 stk. Æbler gerne madæbler, f.eks. Belle de Boskoop
- 1 spsk. Sukker evt. mere hvis du foretrækker en sødere kage
- 1 spsk. Honning
- 1.5 tsk. Kanel
- 1 tsk. Stødt ingefær
- 3 stk. Æg
- 1 pinch Salt
- 100 gram Fuldkornsrismel eller hvedemel
- 2 deciliter Mælk eller mandelmælk
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 250 grader. Opvarm en pande med smør og kokosolie. Skræl æblerne og skær dem i kvarte. Kom dem på panden sammen med honning, ingefær og kanel. Steg æblerne gyldne i et par minutter. Tag panden af varmen og hæld æblerne i en tærteform. Bland æg, salt, mel og mælk i en skål og rør sammen til en dej. Hæld dejen over æblerne i formen. Sæt tærten i ovnen og bag den i cirka 20 minutter, til dejen er “hævet” op omkring æblerne og har fået en flot gylden overflade.