x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Æbletærte

THOMAS TRANEGAARD NIELSEN | 8. marts 2019

Æbletærten er en klassisk frugttærte med mørdejsbund og -top, som man også sagten kan lave med andre frugter og andre krydderier.

Jeg er vild med kombinationen af syrlige ingrid marieæbler, kanel og ingefær, men man kan også bruge sødere æbler eller pærer og smage til med andre krydderier.

Jeg er ikke selv den store fan af rosiner i bagværk, men hvis man er, kan man jo også prøve at smide en håndfuld rosiner ind til æblerne. 


Æbletærte

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Antal: 1 tærte
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen

Ingredienser

Mørdej

  • 300 gram Hvedemel
  • Stødt ingefær 1-2 tsk.
  • 150 gram Smør Stuetempereret
  • 100 gram Flormelis
  • 1 stk. Æg

Fyld

  • Æbler Gerne syrligere. 4-5 stk.
  • 2 spsk. Sukker
  • 1 tsk. Kanel Gerne ceylon
  • Perlesukker Til pyntningen

Sådan gør du

  • 1.    Find en stor skål, en dyb tallerken, en vægt, en smørkniv og en kagerulle.
    2.    Vej melet i den dybe tallerken og hæld det i den store skål.
    3.    Vej flormelis i den dybe tallerken og hæld det i den store skål.
    4.    Tilsæt ingefær.
    5.    Mål smørret af – brug stregerne på smørpakken.
    6.    Skær smørret i små klumper og kom dem i den store skål.
    7.    Slå ægget ud i den store skål.
    8.    Stik hænderne i skålen og nulr ingredienserne til de ligner revet ost.
    9.    Mas det hele sammen til en klump.
    10.  Pak dejklumpen ind i film og læg den i fryseren i 15-30 min. eller i køleskabet 1 time.
    11.  Tænd ovnen på 190 grader celsius.
    12.  Tag et skærebræt og en kniv.
    13.  Skyl æblerne og tør dem.
    14.  Skær æblerne i 1/8-dele eller tyndere, hvis du vil.
    15.  Put dem i en frysepose sammen med sukker og kanel og ryst posen godt, så der er sukker og kanel på alle æblerne.
    16.  Tag dejen ud af fryseren.
    17.  Del dejen i 2 – til en bund og en top.
    18.  Rul dem begge flade med kagerullen og læg den ene i bunden af et smurt tærtefad.
    19.  Hæld æblerne i fadet.
    20.  Læg den anden dej ovenpå .
    21.  Bag tærten i 35 min. 

Om forfatteren


Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.