
Opskrift på den bedste Æbletærte
Æbletærten er en klassisk frugttærte med mørdejsbund og -top, som man også sagten kan lave med andre frugter og andre krydderier.
Jeg er vild med kombinationen af syrlige ingrid marieæbler, kanel og ingefær, men man kan også bruge sødere æbler eller pærer og smage til med andre krydderier.
Jeg er ikke selv den store fan af rosiner i bagværk, men hvis man er, kan man jo også prøve at smide en håndfuld rosiner ind til æblerne.

Den bedste Æbletærte
Ingredients
Mørdej
- 300 gram Hvedemel
- 1-2 tsk. Stødt ingefær
- 150 gram Smør Stuetempereret
- 100 gram Flormelis
- 1 stk. Æg
Fyld
- 4-5 stk. Æbler Gerne syrligere
- 2 spsk. Sukker
- 1 tsk. Kanel Gerne ceylon
- Perlesukker Til pyntningen
Instructions
- Find en stor skål, en dyb tallerken, en vægt, en smørkniv og en kagerulle.
- Vej melet i den dybe tallerken og hæld det i den store skål.
- Vej flormelis i den dybe tallerken og hæld det i den store skål.
- Tilsæt ingefær.
- Mål smørret af – brug stregerne på smørpakken.
- Skær smørret i små klumper og kom dem i den store skål.
- Slå ægget ud i den store skål.
- Stik hænderne i skålen og nulr ingredienserne til de ligner revet ost.
- Mas det hele sammen til en klump.
- Pak dejklumpen ind i film og læg den i fryseren i 15-30 min. eller i køleskabet 1 time.
- Tænd ovnen på 190 grader celsius.
- Tag et skærebræt og en kniv.
- Skyl æblerne og tør dem.
- Skær æblerne i 1/8-dele eller tyndere, hvis du vil.
- Put dem i en frysepose sammen med sukker og kanel og ryst posen godt, så der er sukker og kanel på alle æblerne.
- Tag dejen ud af fryseren.
- Del dejen i 2 – til en bund og en top.
- Rul dem begge flade med kagerullen og læg den ene i bunden af et smurt tærtefad.
- Hæld æblerne i fadet.
- Læg den anden dej ovenpå
- Bag tærten i 35 min.