Opskrift på Æblekage med æblekanelskum
Vores opskrift på en æblekage med æblekanel skum overasker med “nye” klassiske smage. Opskriften kræver dog en 0,5 liters sifonflaske.
Antal: Portioner
Æblekage med æblekanelskum
Ingredienser
- 250 milliliter Æblejuice
- 100 milliliter Piskefløde
- 10 gram Kanel
- 300 gram Æbler
- 100 gram Sukker
- 5 milliliter Citronsaft
- 1 gram Kanel
- 60 gram Rosiner
- 10 milliliter Rom
- 110 gram Hvedemel
- 100 gram Flormelis
- 50 gram Smør
Sådan gør du
Æblekanelskum
Bland omhyggeligt æblejuicen, fløden og kanelen og kom det igennem en finmasket sigten ned i en 0,5 l sifon flaske. Giv den et skud med 1 patron og ryst kraftigt. Lad afkøle i 1-2 timer.Æblekage
Skræl dine æbler (husk at fjerne kernehusene) og skær dem i små stykker. Bland sukker, citronsaft, kanel, rosiner og rom i en gryde, og lad det koge op kort. Tilsæt æblerne, og lad det simre let i cirka 5 minutter i massen. Sæt derefter æblerne til side, og lad dem køle af. Find en bageplade beklædt med bagepapir frem og hæld mel, flormelis og smør på den. Bland det groft med fingrene og bag det i ovnen ved 160 grader celsius (almindelig ovn) indtil det er gyldenbrunt - det tager cirka 10 minutter.Servering
Fyld dine glas med et lag af "raspen"/Streusel-blandingen, æblegrøden og top det op med æblekanelskummet direkte fra sifon-flasken.