Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

100% fuldkornsboller

MuusmannMuusmann Forlag
 

Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

8. august 2020
Opskrift på lækre fuldkornsboller, hvis smag kan varieres i mange retninger, afhængig af hvad man er til.

Opskrift på 100% fuldkornsboller

Opskrift på lækre fuldkornsboller, hvis smag kan varieres i mange retninger, afhængig af hvad man er til.

Vi har opskriften fra bogen: “Den plantebaserede kost“, skrevet af forfatterne Maria Felding & Tobias Schmidt Hansen.


Antal: 16 stk.

100% fuldkornsboller

Opskrift på lækre fuldkornsboller, hvis smag kan varieres i mange retninger, afhængig af hvad man er til.
Forfatter: Muusmann Forlag
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

  • 6 deciliter Vand fingervarmt
  • 4 deciliter Havregryn
  • 6 deciliter Grahamsmel
  • 10 gram Gær frisk
  • 1 deciliter Hørfrø
  • 1 deciliter Kerner f.eks. solsikke, græskar eller lignende
  • 1 deciliter Tranebær kan udelades - tørrede tranebær, figner, rosiner, tørret hakket tomat eller lignende
  • Krydderier smagsgivere såsom kardemomme, kanel eller kakao, rosmarin, paprika, oregano eller lignende

Sådan gør du

  • Tænd ovnen p. 180 °C.
  • Bland alle ingredienser sammen i en skål.
  • Konsistensen skal være som en tyk grød.
  • Lad dejen hæve i ca. 30 minutter og form så boller af den.
  • Gør hænderne lidt våde, når du former bollerne, for de er meget fedtede.
  • Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter
  • Det er ikke meningen, de skal blive hårde udenpå.
  • De samler sig indeni, når de er kølet ned.
  • Lav dem evt. til madboller ved at udelade tørret frugt og i stedet tilsætte hakket rødløg, revet squash, tørret tomat, oliven, oregano m.v.
  • Er man vant til industrielt fremstillet brød, vil disse boller måske mangle salt i smagen.
  • Brug derfor gerne godt med andre smagsgivere som de ovennævnte.