ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Elkedel test – En oversigt over de 12 elkedel bedst i test

REDAKTION | 10. januar 2023

Elkedlen er et af de mest solgte produkter, indenfor køkkenredskaber, og er en fast del af ethvert dansk køkken. Det at kunne koge vand hurtigt og nemt, om det er til en kop te eller til at få hurtigere gang i sit vand til pasta, er noget der tiltaler de fleste. Når det kommer til kvaliteten af elkedler på markedet, så er det noget der svinger utroligt meget. Derfor kan en elkedel test være et godt hjælpemiddel, til at finde frem til en elkedel som både er effektiv og pålidelig. En af de største fordele ved at bruge en elkedel test som kilde til information, er at man kan læse mere dybdegående om de enkelte produkter og hvad de kan. Det gør at man kan få et komplet overblik over hvad der findes på markedet, og dermed hvad man skal vælge.

I denne elkedel test har vi udvalgt 12 af de bedste elkedler på markedet ligenu, og samlet dem så du kan læse mere om de enkelte modeller. På den måde håber vi, at vi kan hjælpe dig til at tage den bedst mulige beslutning, for at finde den helt rigtige elkedel, der passer til dine behov. Med denne elkedel test kan du nemlig få en god idé, om hvad det er, der gør en elkedel god, både i forhold til hvad den skal kunne, samt hvad den skal eller kan koste. Derfor håber vi at du vil læse med og at du ved at læse med, finder en elkedel som du vil bruge hver dag og som kan være med til at gøre din dagligdag lettere og endnu mere bekvem.

Denne elkedel test indeholder:

 • En overskuelig oversigt over nogle af de bedste elkedler på markedet.
 • Gode råd til, hvad du skal kigge efter, når du køber en elkedel.
 • En guide til, hvordan du udvælger lige den elkedel, der passer til din situation.

Produkt

Set til

Set hos

Wilfa WSDK-2000

1. Wilfa WSDK-2000

650 kr.

Whiteaway

Bosch TWK8613P

2. Bosch TWK8613P

475 kr.

Proshop

Smeg KLF03

3.Smeg KLF03

955 kr.

KitchenOne

Stelton Emma

4. Stelton Emma

799 kr.

KitchenOne

Siemens TW86103

5. Siemens TW86103

502 kr.

CompuMail

Fellow Stagg EKG

6. Fellow Stagg EKG

680 kr.

Rigtig Kaffe

Philips HD9350

7. Philips HD9350

222 kr.

KitchenOne

KitchenAid Artisan 5KEK1522EBK

8. KitchenAid Artisan 5KEK1522EBK

1680 kr.

KitchenOne

Eva Solo Nordic Kitchen 1.5L

9. Eva Solo Nordic Kitchen 1.5L

749 kr.

KitchenOne

DeLonghi KBOV 2001

10. DeLonghi KBOV 2001

487 kr.

CompuMail

Russell Hobbs Retro Classic

11. Russell Hobbs Retro Classic

406 kr.

CompuMail

Electrolux EEWA7700

12. Electrolux EEWA7700

499 kr.

Whiteaway

*Indeholder reklamelinks - Priser sidst opdateret d. 24/1/2023

Info om denne test: I denne guide vil du finde en liste over produkter, som er nogle af de mest populære produkter på markedet. Holdet bag GastroFun har ingen relation med producenterne af produkterne. Guiden skal derfor udelukkende ses som lavet med det formål at hjælpe dig på vej, hvis du mangler en elkedel til dit køkken.

Wilfa WSDK-2000
Wilfa WSDK-2000

Wilfa WSDK-2000

 • 5 varmeindstillinger
 • Hold-varm funktion
 • Drypfri tud

Hvis du er på jagt efter en elkedel, som kan alt det en elkedel skal, samt lidt mere, så er Wilfa WSDK-2000 et godt valg. Den har 5 forskellige varmeindstillinger, som giver dig fuld kontrol over temperaturen på dit vand. Den har også en hold-varm funktion der gør, at hvis man laver sig en kop te en kold vintermorgen og får lyst til endnu en kop, så er det nødvendigt at skulle koge vand igen. Det er blot at finde et tebrev frem og fylde koppen op igen. Sidst men ikke mindst, er den udstyret med en drypfri tud, som gør at det er slut med at spilde vand udover hele køkkenbordet. Alt i alt, så er Wilfa WSDK-2000 en rigtig effektiv elkedel.

En praktisk og effektiv elkedel med god kapacitet

Wilfa WSDK-2000 er en lille elkedel og dermed ikke den største på markedet, men den har alligevel en god kapacitet, på 1,25 liter. Det gør at den effektivt kan bruges til de fleste formål, ligesom man forventer af en god elkedel. Afkalk elkedel? Det er også lettere med denne kompakte og effektive elkedel. På grund af sin størrelse er den hurtig og let at afkalke, og dermed let at holde ren. Det er måske ikke den bedste elkedel der findes på markedet, men den er både bedre og mere stilren at se på, end de fleste billig elkedel der findes på markedet. Så Wilfa WSDK-200 er med andre ord en elkedel, man ikke skal dømme på størrelsen.

Udvalgte specifikationer:

 • Farve: Sort
 • Effekt: 2000 W
 • Kapacitet: 1,25 liter
 • Garanti: 5 år
Bosch TWK8613P
Bosch TWK8613P

Bosch TWK8613P

 • Stilfuldt design
 • Praktisk og brugervenlig
 • Trådløs betjening

Bosch er et af de mest kendte brands, både indenfor køkkenredskaber, værktøj og andre produkter. Så uanset om man er på markedet efter en elkedel, toaster eller boremaskine, så kan man roligt vælge en model fra Bosch. Denne specifikke elkedel er et godt eksempel, på hvorfor Bosch har nogle af de mest solgte produkter, indenfor forskellige markeder. Her er nemlig tale om en utrolig praktisk og brugervenlig elkedel, som både har et stilrent og flot design, god kapacitet og ikke mindst en utrolig høj kvalitet. Så hvis du er på udkig efter en elkedel som er pålidelig og til at regne med, så skal du vælge Bosch TWK8613P.

En effektiv og praktisk elkedel med flere forskellige funktioner

Bosch TWK8613P er en elkedel med flere forskellige funktioner, som alle har til formål, at gøre det mere bekvemt og brugervenligt, at betjene den. En af de funktioner den er udstyret med, er hold-varm funktionen, som gør det muligt at holde vandet varmt i op til 30 minutter – lige tid nok til at man kan nuppe en ekstra kop te eller instant coffee. Den har også 4 forskellige temperaturindstillinger, som gør at man kan få præcis den temperatur man ønsker sig. Så kan man få sin te brandvarm eller en smule køligere, så den er lige til at drikke. Alt i alt, så er TWK8613P en rigtig god elkedel til de fleste behov og dermed også dine.

Udvalgte specifikationer:

 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Effekt: 2400 W
 • Temperaturindstillinger: 4
 • Vægt: 1,8 kg
Smeg KLF03
Smeg KLF03

Smeg KLF03

 • Smukt design
 • Automatisk sluk
 • God kapacitet

Leder du efter en ny elkedel og går du samtidigt op i stil og design, så er Smeg KLF03 den helt rigtige elkedel for dig. Leder du også efter en elkedel sort og/eller stilfuld, så er denne model også det oplagte valg. Der er tale om en elkedel, som skiller sig ud fra mængden på to punkter; henholdsvis sit design, som er unikt i forhold til hvad der ellers findes på markedet, men også på sin kapacitet på 1,7 liter, som ligger en smule over gennemsnittet. Alt dette tilsammen gør Smeg KLF03 til en elkedel, som både er flot at se på og som har nok kapacitet, til at man kan afholde et mindre te selskab. Alt i alt er den et rigtigt flot og godt valg.

En elkedel som er mere end sit udseende

Selvom en af de største features ved denne elkedel er dens stilfulde og smukke design, så er den mere end sit udseende. Det er også en god elkedel, med en forholdsvis stor kapacitet, som har flere forskellige praktisk funktioner og features. Smeg KLF03 er udstyret med en automatisk sluk funktion, som gør at den slukker af sig selv, når vandtemperaturen når 100 grader. Den kan indeholde op til 1,7 liter og så har den et låg med praktisk push-åbning.  Den kan også placeres 360 grader på sin sokkel, hvilket blot lægger til de praktiske fordele. Sidst men ikke mindst, har den både et aftageligt kalkfilter og et skjult varmelegeme.

Udvalgte specifikationer:

 • Farve: Sort
 • Dimensioner: 260 x 223 x 170 mm (H x B x D)
 • Effekt: 2400 W
 • Kapacitet: 1,7 liter
Stelton Emma
Stelton Emma

Stelton Emma

 • Elegant design
 • Prisvindende serie
 • 360 graders base

Emma serien er en prisvindende serie, som udmærker sig ved sit elegante og smukke design. Selve kedlen er lavet i stål og håndtaget udformet i bøgetræ, hvilket er en unik kombination, når det kommer til elkedler. Kedlen er også udstyret med en dobbeltvæg, som virker isolerende og gør, at kedlen er køligere udenpå, så man ikke brænder sig, hvis man er uopmærksom et øjeblik. Stelton Emma er både en praktisk og utroligt flot elkedel, som vil være en kærkommen tilføjelse til ethvert køkken, som ikke kun går op i praktiske funktioner, men også stilen og udseendet på ens køkkenredskaber. Hvis du har det sådan, så vælg Emma.

Emma er en også en utrolig praktisk elkedel

Det er ikke alle køkkenredskaber der er lige praktiske at opbevare, bare kig på mange af de håndmixere der findes på markedet. Stelton Emma udmærker sig ved sit design og sit udseende, men også ved at være en utrolig praktisk elkedel, som er let at opbevare og let at finde plads til. Det skyldes både at den har en 360 graders base, som gør at den kan vendes og vinkles som man vil, men også det at den er ledningsfri. Som om det ikke var nok, så er den også udstyret med et skjult varmelegeme. Alt dette gør, at Stelton Emma er en elkedel, som både er utroligt lækker at se på, men også utroligt let at skjule og opbevare i sit køkken.

Udvalgte specfikationer:

 • Materiale: Stål/bøgetræ
 • Dimensioner: 250 x 200 x 260 mm (H x B x D)
 • Kapacitet: 1,2 liter
 • Garanti: 2 år
Siemens TW86103
Siemens TW86103

Siemens TW86103

 • Praktisk design
 • Automatisk dampstop
 • Ledningsfri

Siemens TW86103P-kedlen er synonym med bekvemmelighed, praktisk anvendelighed og design, og er samtidig et godt valg til ethvert køkken. Denne praktiske og funktionelle elkedel har en kapacitet på 1,5 liter, så du kan lave nok te eller instant kaffe til alle i familien på et øjeblik. Dens stilrene design og dens elegante kurver gør at den ubesværet vil passe ind i enhver køkkenstil. Ikke nok med det, men den har også et ergonomisk håndtag, der gør det meget nemmere og mere behageligt at løfte den end andre lignende elkedler på markedet. Siemens TW86103P er med andre ord, det godt bud på en alsidig og god elkedel.

Praktisk og bekvemmelig er de to største nøgleord ved denne elkedel

Denne elkedel har også en 360 graders base, som gør den let at tage op og sætte på plads. Den er samtidig ledningsfri, hvilket blot øger dens praktiske formåen. Hvis dette ikke var grunde nok til, at denne model er et godt valg til alle køkkener, så har den også indbygget dampstop, som gør at kedlen slukker når vandet koger. Sidst men ikke mindst, så har den også et aftageligt kalkfilter, som gør at den er utroligt let at afkalke og rengøre generelt. Så hvis du leder efter en praktisk, alsidig og bekvem elkedel, finder du den lige her.

Udvalgte specifikationer:

 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Temperaturindstillinger: 4
 • Hold-varm funktion: 30 minutter
 • Ledningsfri: Ja
Fellow Stagg EKG
Fellow Stagg EKG

Fellow Stagg EKG

 • Red Dot Design vinder
 • Minimalistisk design
 • LCD-display

Til det moderne menneske der samtidig har et nostalgisk sind, er Fellow Stagg EKG den perfekte elkedel. Det moderne minimalistiske design, kombineret med det klassiske look man kender fra tepotter, gør at denne elkedel fremstår utroligt unik og ikke mindst stilfuld, at se på. Der hvor det moderne touch virkelig kommer til udtryk, er når man ser på elkedlens mange forskellige funktioner og features. Så hvis man er på jagt efter en elkedel, som udtrykker stil og klasse, og som skiller sig ud fra mængden, så er Fellow Stagg EKG det oplagte valg. Her er nemlig tale om en elkedel som ingen anden, der imponerer enhver beskuer.

Det moderne møder det klassiske

Som nævnt, så er Fellow Stagg EKG en sammensmeltning af klassisk og moderne design. Der er dog ikke meget klassisk over denne elkedels forskellige features. Til at starte med, så er den udstyret med et smart og praktisk LCD skærmdisplay, hvor man kan se og indstille de forskellige funktioner. Derudover har den også et indbygget stopur, der giver brugeren mulighed for at måle hvor lang tid det tager, at opnå den perfekte temperatur til sin te eller kaffe. Sidst men ikke mindst er den også udstyret med både autosluk og hold-varm funktioner, som gør at den slukker af sig selv, men samtidig kan holde vandet varmt i en time.

Udvalgte specifikationer:

 • Farve: Sort
 • Kapacitet: 0,9 liter
 • Effekt: 1200 W
 • Hold-varm funktion: 60 minutter
Philips HD9350
Philips HD9350

Philips HD9350

 • Praktisk design
 • Let at betjene
 • Autosluk

Philips HD9350/90 er en elkedel uden så mange dikkedarer. Hæld vand i kedlen, placer den på basen og tryk på knappen, og indenfor få minutter kan man have en kedel med kogende vand, som gør det hurtigt og let at lave en god kop kaffe eller te. Samtidig er den udstyret med en 360 graders base, som gør at man kan sætte kedlen ned igen, uden at skulle bekymre sig om hvilken position basen er i. Alt i alt, så er der tale om en stilfuld, men samtidig praktisk og enkel elkedel, som er perfekt til at gøre det den skal, nemlig at koge vand til forskellige formål. Så hvis du er på jagt efter en god og simpel elkedel, er den et rigtigt godt valg.

En elkedel med indbygget sikkerhedssystem

Udover at være letanvendelig og praktisk, så er denne elkedel fra Philips og udstyret med flere forskellige sikkerheds features. Først og fremmest har den en autosluk funktion, som betyder at kedlen slukker når vandet koger eller når man fjerner den fra basen. Den har også et system der sikrer mod tørkogning, så den slukker, hvis man får tændt den uden at der er vand i den, eller hvis der er for lidt vand i den. Hvis man lægger alle disse funktioner og features sammen med det, at det er en simpel og praktisk elkedel, som også er til at betale, så får man et godt på, på den bedste elkedel til prisen, og der med et godt valg for alle.

Udvalgte specifikationer:

 • Farve: Børstet metal
 • Effekt: 2200 W
 • Kapacitet: 1,7 liter
 • Base: 360 grader
KitchenAid Artisan 5KEK1522EBK
KitchenAid Artisan 5KEK1522EBK

KitchenAid Artisan 5KEK1522EBK

 • Unikt design
 • God kapacitet
 • Indbygget temperaturmåler

KitchenAid Artisan Lava-kedlen er designet med fokus på stil, bekvemmelighed og praktikalitet. Dens unikke design med en sort blank finish giver den et elegant touch, der vækker opsigt når man ser den første gang. Den er fremstillet i aluminium af høj kvalitet og dermed er den er bygget til at holde, hvilket også ses i det, at den kommer med 3 års garanti. Den er udstyret med en indbygget temperaturmåler, som også virker når man fjerner kedlen fra basen, hvilket gør at man altid kan se hvor varmt eller koldt vandet i kedlen er. På alle områder, er der her tale om en unik elkedel, med en god kapacitet og et effektivt og praktisk design.

Dobbeltvæg giver bedre isolation og en mindre varm kedel

Artisan Lava fra KitchenAid er fremstillet med dobbeltvæg, hvilket giver en bedre isolering. Resultatet af dette er både det, at den bedre kan holde vandet varmt og i længere tid, men også at det gør kedlen mindre varm uden på, hvilket gør at man ikke brænder sig, hvis man løfter kedlen. Som om det ikke var nok, så er denne konstruktionsform også med til at gøre, at kedlen er støjsvag når man bruger den. Når alt er sagt og skrevet, så er man ikke i tvivl om, at der her er tale om en unik, praktisk og effektiv elkedel, som vil passer perfekt ind i ethvert køkken, hvor der er behov for at hurtigt at kunne koge vand, uanset formål.

Udvalgte specifikationer:

 • Dimensioner: 218 x 263 x 210 mm (H x B x D)
 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Effekt: 2400 W
 • Garanti: 3 år
Eva Solo Nordic Kitchen 1.5L
Eva Solo Nordic Kitchen 1.5L

Eva Solo Nordic Kitchen 1.5L

 • Stilfuldt og elegant
 • Ledningsfri
 • 100% drypfri

Eva Solo Nordic Kitchen elkedlen er et godt eksempel på, at en elkedel ikke altid fremstår som en billig klump metal, med det ene formål at varme vand. Her er tale om en unik og moderne elkedel, der er designet til at se ud af mere end den egentlig er, og dette er ikke ment negativt. Eva Solo Nordic Kitchen er en elkedel udover det sædvanlige. Ikke nok med den er flot og stilet at se på, så er den og praktisk og nem at bruge, ligesom den er udstyret med de vigtigste funktioner, som det forventes af en god elkedel i dag. Så hvis stil, design og praktikalitet betyder noget for dig, så er Eva Solo Nordic Kitchen den perfekte elkedel.

100% drypfri og praktisk til servering

Et de punkter, hvor man virkelig kan se hvor praktisk en elkedel der her er tale om, er at den er 100% drypfri, ledningsfri og dermed perfekt til servering. Her behøver man ikke at stå med alle kopperne ude i køkkenet, men kan i stedet stille dem på bordet, så ens gæster selv kan hælde vand op til deres kaffe eller te, uden at nogen skal bekymre sig om at spilde på bordet. Det er praktisk og smart, og gør det endnu lettere at have veninderne på besøg, til te eller kaffe. Eva Solo Nordic Kitchen er også udstyret med en automatisk sluk funktion, som gør at kedlen automatisk slår fra, når vandet er færdigt og klar til brug.

Udvalgte specifikationer:

 • Højde: 25 cm
 • Diameter: 13,5 cm
 • Effekt: 2200-2400 W
 • Vægt: 1 kg
DeLonghi KBOV 2001
DeLonghi KBOV 2001

DeLonghi KBOV 2001

 • Italiensk design
 • Stor kapacitet
 • Rigtig god til prisen

Hvis man ikke har lagt mærke til det, så er der sket et skifte, når det kommer til design af elkedler. Mange producenter har valgt at nytænke denne form for køkkenredskab og er gået væk fra det kedelige design man har set igennem mange år, og i stedet lagt vægt på netop designet. Det har gjort at der er kommet en bølge af smukke og unikke elkedler, som virkelig skiller sig ud fra de fleste andre produkter på markedet. DeLonghi KBOV 2001 er bare endnu et eksempel på dette. Så hvis man er typen, som går op i design, når det kommer til ens køkkenredskaber, så er denne italiensk designede elkedel et redskab man bare må eje.

En elkedel som ikke forsvinder blandt de andre køkkenredskaber

Når det kommer til udseendet, så er der ingen tvivl om at DeLonghi KBOV 2001 skiller sig ud. Det gør at man får en elkedel, som ikke forsvinder blandt de andre køkkenredskaber, men istedet stol står som et symbol på, at design er kommet for at blive. På det praktiske område er det også en god elkedel. Den har en forholdsvis stor kapacitet og så er den til at betale for de fleste. Det gør at den også er et eksempel på, at det ikke behøver at være dyrt, at få lækkert italiensk design ind i sit køkken. Står du og skal købe en ny elkedel, som ikke behøver at være spækket med funktioner, men i stedet er elegant designet, så er den her.

Udvalgte specifikationer:

 • Dimensioner: 265 x 230 x 230 mm (H x B x D)
 • Kapacitet: 1,7 liter
 • Effekt: 2000 W
 • Vægt: 1,3 kg
Russell Hobbs Retro Classic
Russell Hobbs Retro Classic

Russell Hobbs Retro Classic

 • Retro design
 • 360 graders base
 • Klar på 55 sekunder

Russell Hobbs Retro Classic er, som navnet antyder, en retro elkedel som er designet med de klassiske dyder i tankerne. Ikke blot ser den godt ud – den er også utroligt effektiv. Det tager kun 55 sekunder at koge vandet til kaffen eller teen, hvilket er i den hurtige ende, når man ser hvad der ellers findes på markedet. Det er altså ikke blot en flot elkedel i retro design, men en kedel, som er utroligt effektiv i brug. Som om det ikke var nok, så er den også praktisk at bruge. Den har en 360 graders base, som gør at den let kan tages op og sættes ned, uden at man skal tænke på at sætte den rigtigt. Det er både praktisk og smart.

Mere end en effektiv og hurtig elkedel

Udover at være utroligt hurtigt og effektiv, samt praktisk i brug, så er det også en elkedel, som er udstyret med smarte funktioner, som blot lægger til ovenstående. Den har en temperaturmåler, som gør det let at aflæse temperaturen på vandet. Tænd-og-sluk knappen er også smart, da den har indbygget lys der gør det let at se hvornår den er i gang. Der er også en indikator, der giver mulighed for at vælge 1, 2, eller 3-koppers volumen. Sidste men ikke mindst har man også tænkt på det ergonomiske aspekt og designet et håndtag, som er både behageligt at holde om, samtidig med at det er blødt. Alt i alt en rigtig god elkedel.

Udvalgte specifikationer:

 • Farve: Sort
 • Dimensioner: 20 x 23 cm
 • Effekt: 2400 W
 • Kapacitet: 1,7 liter
Electrolux EEWA7700
Electrolux EEWA7700

Electrolux EEWA7700

 • Stilfuld og praktisk
 • Stor kapacitet
 • LCD-skærm

Elkedel temperaturstyring og indbygget skærm? Hvis dette er noget du har efterspurgt ved en elkedel, så behøver du ikke lede længere. EEWA7700 fra Electrolux er en moderne og praktisk elkedel, der kan vælge den rigtige temperatur til forskellige typer af te, ved hjælp af sit SelectPRO-system. Den har ovenikøbet en indbygget LCD-skærm, som gør at man hele tiden kan følge med i processen. Alt dette tilsammen, gør at Electrolux EEWA7700 er en utroligt praktisk, smart og moderne elkedel, som kan gøre det at koge vand til en helt ny oplevelse. Så hvis du står overfor at skulle skifte den gamle ud, bør du overveje denne model.

Mere end bare en almindelig elkedel

Siden man gik fra kedler på komfuret, er det sket en revolution af elkedlen. Først blev den elektrisk og i stand til at koge vand på at par minutter og nu er vi så kommet hertil, hvor computerchips og LCD-skærme kan fortælle os alt hvad der er at vide om vores vand, mens vi er ved at koge det. Et andet område hvor der virkelig er sket et skred, er indenfor design af elkedler. Det ser man dog ikke helt så meget på Electrolux EEWA7700, men det er stadig en moderne elkedel, også når det kommer til dens design. Derfor er det også et rigtigt godt bud på en god elkedel hjem til køkkenet, eller hvor man nu ellers kunne have brug for den.

Udvalgte specifikationer:

 • Dimensioner: 260 x 190 x 230 mm (H x B x D)
 • Effekt: 2400 W
 • Kapacitet: 1,7 liter
 • Vægt: 1,1 kg

Hvorfor er elkedler så populære herhjemme?

Når det kommer til elkedler, så er det den mest udbredte form for køkkenudstyr herhjemme. En af grundene til dette, er vores store kærlighed til kaffe og te. En elkedel gør det hurtigt og let, at nyde en kop af en af disse drikke og den er samtidig praktisk, da det ikke kræver andet end et strømstik for at man kan lave god kaffe eller te. Det vil sige at man også kan bruge den andre steder i køkkenet, og derfor sagtens kan tage den med i sommerhuset, kolonihaven, i garagen eller med ude på båden. Så længe der er strøm og vand, så er der kaffe og te. Af disse grunde tilsammen, er elkedlen muligvis det mest solgte køkkenredskab.

Hvad er det der gør en elkedel god?

Som udgangspunkt er en elkedel god hvis den er i stand til at koge vand. Det er selvfølgelig ikke den eneste faktor der afgør, om en elkedel er god. En elkedel er god hvis den samtidigt med ovenstående, er i stand til at gøre det hurtig og effektivt, og samtidig har en række forskellige praktiske funktioner indbygget, som gør det at koge vand endnu lettere og hurtigere. Det kunne f.eks. være funktioner som autosluk, hold-varm, temperaturjustering eller andre ting, som kan lette arbejdet for den der bruger elkedlen. Overordnet set, er det der gør en elkedel god, at den er i stand til at gøre arbejdet mindre, når det kommer til at koge vand.

Hvilke faktorer skal man overveje inden man køber en elkedel?

Hvis man er på markedet efter en ny elkedel, så er der nogle forskellige faktorer som er værd at overveje. Det er bedst at starte med at finde ud af, hvor meget man er villig til at betale for en elkedel. Det er ikke alle modeller som er deres penge værd og det er heller ikke alle, der har råd til en god elkedel. Heldigvis findes der mange elkedel tilbud man kan gøre brug af. Andre faktorer som er værd at være opmærksomme på, faktorer som f.eks. kapaciteten. Hvis man er en stor familie eller ofte har gæster, er dette forholdsvis vigtigt. Sidst men ikke mindst, er det også en god idé at overveje, hvilke funktioner man kunne få brug for.

Hvordan finder man den bedste elkedel til ens budget?

Har man et stramt budget, kan det være en rigtig god idé at bruge en såkaldt elkedel test, også kaldet en elkedel bedst i test nogle steder. En elkedel test er i de fleste tilfælde ikke som navnet antyder, en test, men mere en sammenligning af forskellige elkedler. Der findes nogle tilfælde hvor de forskellige produkter rent faktisk er blevet testet, men i de fleste elkedel test, er der altså tale om sammenligning mellem nogle af de forskellige modeller, der findes på markedet. Det kan også være en måde at sortere i de forskellige kedler på. Elkedel hvid – nej tak? Jamen så undgår man blot de modeller som ikke findes i andre farver.

Elkedel test – hvordan man finder man dem?

En elkedel test kan som sagt være en god kilde til information, og det er derfor en rigtig god måde at finde frem til den rette elkedel på. Hvis man er interesseret i at finde og læse en elkedel test, så er det heldigvis ikke noget som er svært at finde. Internettet bugner af forskellige elkedel test, så det kræver faktisk kun, at man ved hvordan man bruger Google. Ved at bruge Google får man lynhurtigt et overblik over de mange elkedel test, som der findes på nettet og herefter er det blot, at gå i gang med at læse de forskellige test. Læs altid mere end en test, for at være sikker på at man kan læse om et så varieret udvalg, som muligt.

Hvordan vedligeholder og rengør man sin nye elkedel?

Når man har været hele søge processen igennem og fundet frem til, og købt sin nye elkedel, så er det bare at går i gang med at bruge den. Det er dog vigtigt at vide hvordan man vedligeholder og rengør sin nye elkedel, sådan så man ikke forkorter levetiden på den. Selvom de fleste elkedler kommer med en garanti, så er det ikke ensbetydende med, at man bare kan lade den forfalde, fordi man undlader at rengøre og vedligeholde den. De flest elkedler kræver ikke vedligeholdelse, blot en god rengøring indimellem. Det kan man tit gøre ved at koge vand i den af et par omgange, så eventuelt snavs bliver løsnet og kan skylles ud.

Hvorfor er afkalkning af elkedel vigtigt?

Selvom de fleste elkedler ikke kræver den store vedligeholdelse og rengøring, så er der dog én vital ting, som man skal huske at gøre med jævne mellemrum – nemlig at afkalke sin elkedel. Det skyldes at de fleste brugere af elkedler aldrig vasker eller tørrer dem og de derfor heller aldrig bliver fuldstændigt tømt for vand. Der ligger ofte en smule vand i bunden af de fleste elkedler der ikke bliver rengjort ordentligt, og hvis vandet får lov at ligge i kedlen for længe, vil det med tiden danne et lag af kalk i ens elkedel. Derfor er det vigtigt at man husker at afkalke sin elkedel. Det er hurtigt og let at gøre, hvis man bruger det rette produkt.

FAQ

Hvad er den bedste elkedel?

Der findes mange utroligt gode elkedler på markedet og når det kommer til topmodellerne, så er det alene smag og behag, som i sidste ende afgør, hvilken elkedel der er den bedste. Derfor er det vigtigt at man altid har sine behov i tankerne, når man skal købe en elkedel. Så kan man bedre finde den bedste elkedel.

Er en elkedel dyr i strøm?

Indtil for et par år siden, var det ikke helt billigt at bruge en elkedel, men det var heller ikke decideret dyrt. I dag er de fleste modeller dog udstyret med den nyeste teknologi, som generelt er strømbesparende. Hvis man er bekymret for strømforbrug, bør man tjekke dette, eventuelt ved hjælp af en elkedel test, inden køb.

Hvordan undgår man kalk i en elkedel

Den bedste måde at undgå kalk i sin elkedel på, er ved at sørge for at afkalke den fra tid til anden. Det gøres hurtigt og let, ved hjælp af produkter til formålet. De fleste produkter hældes i kedlen, hvorefter man lade det komme op og koge. Herefter gentager man processen et par gange, blot med vand, indtil den er kalkfri.