Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Tomatsuppe som spaghetti

gastrofunlogoRedaktion
   
13. september 2018
Tomatspaghetti er spaghetti lavet af tomatsuppe, der er stivnet ved hjælp af det vegetabilske geleringsmiddelagar agar. Tomatspaghetti er en sjov servering og er meget let at lave. Det eneste, opskriften kræver, er en sprøjte og et par siliconeslanger.

Opskrift på tomatsuppe som spaghetti

Tomatspaghetti er spaghetti lavet af tomatsuppe, der er stivnet ved hjælp af det vegetabilske geleringsmiddelagar agar.

Tomatspaghetti er en sjov servering og er meget let at lave. Det eneste, opskriften kræver, er en sprøjte og et par siliconeslanger.


Antal: 4 Portioner

Tomatsuppe som spaghetti

Tomatspaghetti er spaghetti lavet af tomatsuppe, der er stivnet ved hjælp af det vegetabilske geleringsmiddelagar agar. Tomatspaghetti er en sjov servering og er meget let at lave. Det eneste, opskriften kræver, er en sprøjte og et par siliconeslanger.
Forfatter: Gæsteindlæg
Ret: Forret
Køkken: Molekylær gastronomi
Forb. tid: 5 timer
Tilb. tid: 1 time

Ingredienser

  • 1 dåse Hakket Tomater
  • 1 stk. Gulerødder
  • 0.5 stk. Bladselleri stang bladselleri
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 spsk. Tomatpure
  • 0.5 bundt Krydderurter persille og basilikum (friske urter)
  • 2 deciliter Hønsefond
  • Krydderier salt og peber
  • 2 gram Agar agar

Sådan gør du

Agar agar spaghetti

  • Hak bladselleri, gulerod og hvidløg fint.
  • Skyl og hak krydderurterne groft.
  • Kom de hakkede grøntsager i en gryde samme med de hakkede tomater, tomatpure, hønsefond og krydderurter.
  • Bring gryden i kog under omrøring. Skru ned for varmen og lad suppen simre i 25 minutter.
  • Tag suppen af varmen og lad den køle af.
  • Blend suppen til en glat puré.
  • Smag pureen til med salt og peber. Tilsæt lidt mere, end du normalt ville gøre, da det færdige resultat ellers vil blive for fersk. Pureen kan holde sig op til 12 timer i køleskabet, så du kan forberede den i god tid, inden du skal bruge den.
  • Passer tomatpureen igennem et klæde eller en sigte foret med ostelærred for fjerne den sidste væske fra pureen.
  • Gør dine siliconeslanger  (0,5 centimeter i diameter og 2 meter i længden) og en sprøjte med en dyse på 0,3 centimeter i diameter klar.'
  • Afvej 150 gram af den filtrerede tomatsuppe og hæld den i en gryde.
  • Opløs agar agar i suppen og bring den i kog under konstant omrøring med et piskeris.
  • Tag gryden af varmen og skum eventuelle urenheder af.
  • Fyld sprøjten med suppen og brug så denne til at fylde rørene, således at suppen er inden i silikoneslangen(rul evt. slangen sammen til en lille cirkel for bedre komfort).
  • Nedsænk de fyldte rør i koldt vand, så tomatsuppen sætter sig i et par minutter.
  • Brug en tom sprøjte til at sprøjte luft ind i røret for at forme væsken til Spaghetti. Din spaghetti kan nu serveres varm eller kold, da agar agar, i modsætning til husblas, kan tåle at blive opvarmet

Serveringsforslag:

  • - Server din spaghetti oprullet til en spiral med frisk mozzarella, olivenolie, salt og peber samt frisk basilikum.