x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Tom Collins

REDAKTION | 10. april 2019

Dejlig opskrift på den klassiske drink: “Tom Collins”. 

Vi har opskriften (ikke billedet) fra bogen: “Gin – vodka – tequila – 150 nye og klassiske cocktails“, hvorfra forfatteren Brian Lucas siger følgende om drinken:

“En »collins« er blevet fællesbetegnelse for alle spiritusbaserede cocktails med citronsaft, sukkersirup og danskvand, derfor har vi Brandy Collins, Rum Collins og Vodka Collins for blot at nævne tre.

Det hævdes, at den har sin oprindelse mere end hundrede år tilbage, hvor den originale ginbaserede drink, Tom Collins, fik sit navn første gang.

Historien vil vide, at en bartender i London ved navn John Collins oprindelig fremstillede cocktailen med hollandsk genevergin – en gin sødet med sukker og glycerin, som havde langt større udbredelse ved slutningen af det 19. årh. end i dag. Genevergin gik også under navnet »Old Tom«, og derfor blev den
drink, som John Collins opfandt, ret forvirrende til Tom Collins.

I dag bruges de to navne næsten i flæng. Men hvis du bestiller drinken i en bar, bør du altid tjekke listen over ingredienser eller præcisere, hvilken basisspiritus du forventer – i nogle cocktailmenuer er John Collins det navn, man giver den whiskeybaserede drink, mens Tom Collins er og bliver dens ginbaserede bror.

Tom Collins er både en meget populær og en utrolig klassisk drink. Det er en læskende drink i et højt glas, hvilket maskerer alkoholindholdet, så den mest af alt virker som en cocktail til varme sommerferiedage.”


Tom Collins

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 2 minutter
Antal: 1 drink
Forfatter: Redaktion

Ingredienser

  • 6 centiliter Gin
  • Citronsaft Saften fra 1/2 citron
  • 1 tsk. Sukker
  • Danskvand
  • Isterninger

Sådan gør du

  • Ryst de 3 første ingredienser sammen med is og si det ned i et glas fyldt med is.
    Fyld op med danskvand og rør.
    Pynt med en skive appelsin og et kirsebær.

Om forfatteren


Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.

Vi har bogen fra Paludans forlag og bogen kan købes her hos Arnold Busck.