x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Toastbrød med surdej

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 7. juni 2018

Denne opskrift er på et langtidshævet toastbræd, så det kræver lidt god tid.


Toastbrød med surdej

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bagning, Brød, Toastbrød
Forb. tid: 8 timer
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 1 Brød
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 1 gram Tørgær Eller 15 gram alm. gær
  • 0.5 deciliter Surdej
  • 3.5 deciliter Mælk
  • 50 gram Smør Smeltet
  • 2.5 gram Groft salt
  • 50 gram Honning
  • 100 gram Grahamsmel
  • 600 gram Hvedemel
  • 25 gram Smør Til at smøre sandwichformen

Sådan gør du

  • Rør mælk, gær, surdej, salt, honning og grahamsmel sammen i en røreskål, så det ikke klumper. Selv bruger jeg en røremaskine og giver den 3-5 minutter på hastighed 2-3.
    Rør melet i lidt ad gangen ved hastighed 3-4 og rør til dejen slipper kanten af skålen, det tager 7-10 minutter. Selv bruger jeg en k-spade, men en dejkrog kan også bruges. 
    Lad dejen hæve i en time under en badehætte eller husholdningsfilm ved stuetemperatur.
    Smør en sandwichbrødform med smør og sæt den til side.
    Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt dejen godt igennem i 3-5 minutter. Rul dejen op til et stramt brød, og del dejen i 4 lige store stykker.
    Placere dejen i den smurte brødform. Drej hver stykke dej 90 grader, og sæt dejen helt tæt. Sæt låg på sandwichformen og lad brødet hæve i 4-7 timer indtil dejen når toppen af formen. Har du ikke en sandwichformen, så brug en almindelig brødform og brug et ildfastfad som låg. Husk at smøre bunden af fadet, så brødet nemt slipper brødet når det er bagt.
    Ved at bruge denne teknik med at dele dejen i 4 del og dreje hver stykke dej 90 grader, opnår man den samme struktur i brødet som ved et godt toastbrød, hvor det er let at smøre brødet, uden at brødet går i stykker.
    Forvarm ovnen til 250 grader varmluft, og lad bradepanden stå i ovnen og blive varm.
    Bag sandwichbrødet i 10 minutter ved 250 grader varmluft, skrue derefter ned på 210 grader varmluft og bag brødet videre i 20 minutter. Ved at bage brødet ved høj varme, sikre man at få en lækker hård skorpe.
    Vend brødet ud på en bagerist, så snart det er bagt færdigt. Lad brødet køle af på bageristen.
    Toastbrød
    Toastbrød
     

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

Sandwichbrødformen kan bl.a. købes her.


Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'my_deregister_scripts' not found or invalid function name in /home/gastrof1/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287