
Opskrift på syltede rødbeder i strimler
For at få noget lidt anderledes og lettere end de store skiver at syltede rødbeder, har jeg prøvet at lave dem i strimler og mod kort kogetid så de på samme tid er bløde, sprøde, sure, søde og ikke mindst dekorative.
Her får du opskriften.

Syltede rødbeder i strimler
Ingredienser
- 500 gram Rødbeder Skrællede
- 5 deciliter Eddike Klar lagereddike
- 300 gram Sukker
Sådan gør du
- Skær rødbederne i strimler med en spiralskærer eller et passende rivejern hvor du trækker rødbeden hele vejen langs den lange led.
Hæld kogende vand over rødbedestrimlerne og stil dem til side. Jeg lod dem stå i ca. 15 minutter mens lagen kogte, og det gave en let sprødhed mens de stadig var bløde i overfladen. Skal de være helt bløde må de koges længere tid.
Sådan ser de ud efter ca. 15 minutter i det kogte vand. Bring eddike i kog i en gryde mens du opløser sukkeret deri. Hæld vandet fra rødbedstrimlerne og fordel det i glassene. Hæld lagen over så det fylder glasset helt. Supplér evt. med en smule kogt vand.
Glasset lukkes med det samme og som de afkøles, vil de trække vakuum og forseglingen bliver endnu bedre. Kan spises efter et døgn, men kan sagtens stå længere tid.