x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Syltede rødbeder i strimler

RONNIE | 8. oktober 2018
Pynter gevaldigt på leverpostejmaden

For at få noget lidt anderledes og lettere end de store skiver at syltede rødbeder, har jeg prøvet at lave dem i strimler og mod kort kogetid så de på samme tid er bløde, sprøde, sure, søde og ikke mindst dekorative.

Her får du opskriften.


Syltede rødbeder i strimler

Pynter gevaldigt på leverpostejmaden
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 2 Glas (1 liter)
Forfatter: Ronnie

Ingredienser

  • 500 gram Rødbeder Skrællede
  • 5 deciliter Eddike Klar lagereddike
  • 300 gram Sukker

Sådan gør du

  • Skær rødbederne i strimler med en spiralskærer eller et passende rivejern hvor du trækker rødbeden hele vejen langs den lange led.
    Rødbeder i strimler
    Hæld kogende vand over rødbedestrimlerne og stil dem til side. Jeg lod dem stå i ca. 15 minutter mens lagen kogte, og det gave en let sprødhed mens de stadig var bløde i overfladen.
    Skal de være helt bløde må de koges længere tid.
    halvkogte rødbedestrimler
    Sådan ser de ud efter ca. 15 minutter i det kogte vand.
    Bring eddike i kog i en gryde mens du opløser sukkeret deri.
    Hæld vandet fra rødbedstrimlerne og fordel det i glassene. Hæld lagen over så det fylder glasset helt. Supplér evt. med en smule kogt vand.
    rødbedesyltning
    Glasset lukkes med det samme og som de afkøles, vil de trække vakuum og forseglingen bliver endnu bedre.
    Kan spises efter et døgn, men kan sagtens stå længere tid.
    syltede rødbedestrimler i glas
     

Noter

Nydes i bøfsandwich eller på en skive brød med leverpostej.
 

Om forfatteren


Jeg interesserer mig for nye og gamle madlavningsteknikker og modning af kød. Jeg er en meget passioneret burgerentusiast og værdsætter virkelig en vellavet burger.