Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Syltede græskar

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

7. oktober 2019

Opskrift på syltede græskar

Syltet græskar kan bruges i rigtig mange dejlige sammenhænge. Ligesom syltede rødløg, syltede rødbeder eller asier kan syltet græskar give et skønt syrligt og sprødt twist til en ret.

Vi fik et halloween-græskar foræret af mine svigerforældre, og sådan ét er jo stort! Og hvad skulle vi så stille op med sådan en krabat?

Syltede græskar

Svaret blev blandt andet syltning.

Halloween-græskar – eller St. Martin, som sorten hedder – kan sagtens bruges i madlavning, og så er det gerne betydeligt billigere end eksempelvis hokkaido.

Syltede græskar

Halloween-græskar smager dog ikke af nær så meget som hokkaido, hvorfor jeg helt sikkert vil anbefale, at du bruger hokkaido, hvis du har muligheden.

 

Syltede græskar opskrift


Antal: 1 glas

Syltede græskar

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 2 timer 5 minutter
Tilb. tid: 2 minutter

Ingredienser

  • 300 gram Græskar gerne hokkaido
  • 16 gram Groft salt
  • 165 milliliter Eddike lagereddike
  • 50 gram Sukker
  • 1 tsk. Chiliflager tørret
  • 0.5 tsk. Sennepsfrø
  • 0.5 tsk. Peberkorn

Sådan gør du

    1. Skold dit sylte-/patensglas. Du kan eventuelt slutte af med at skylle glasset med Atamon. Mit patentglas er på 0,5 liter.
    2. Skræl dit græskar med en kniv.
    3. Skrab kerner og det trevlede kød ud. Her kan du bare bruge en spiseske.
    4. Kassér det trevlede kød, men gem gerne kernerne til at lave dine egne ristede græskarkerner.
    5. Skær nu græskarret ud på et mandolinjern i et par milimeters tykkelse.
    6. Drys de tynde skiver græskar med groft salt og bland det hele sammen med hænderne, så saltet fordeles godt.
    7. Sæt de saltede græskarskiver på køl i 2 timer.
    8. Tag herefter græskarskiver ud af køleskabet og læg dem over i en sigte.
    9. Hold sigten under vandhanen og skyld græskarret grundigt igennem med vand. Fortsæt indtil saltet er skyllet ud af græskarret.
    10. Lad græskarret stå i sigten og dryppe af i nogle minutter.
    11. Når græskarskiverne er tørret lidt, hældes de over i det skoldede glas.
    12. Hæld eddike, sukker, chiliflager, sennepsfrø og peberkorn i en kasserolle/gryde.
    13. Varm det op på komfuret og lad sukkeret smelte.Syltede græskar
    14. Når sukkeret er smeltet, er lagen klar til brug og hældes over i glasset med græskarskiverne.
    15. Sæt straks låget på glasset og luk det til.
    16. Lad glasset stå ved rumtemperatur i minimum 7 dage og gerne i 10 - 12 dage.
    Herefter er dine hjemmesyltede græskar klar til brug! Så snart du har åbnet glasset, skal det opbevares på køl.

Noter