Opskrift på syltede græskar
Syltet græskar kan bruges i rigtig mange dejlige sammenhænge. Ligesom syltede rødløg, syltede rødbeder eller asier kan syltet græskar give et skønt syrligt og sprødt twist til en ret.
Vi fik et halloween-græskar foræret af mine svigerforældre, og sådan ét er jo stort! Og hvad skulle vi så stille op med sådan en krabat?
Svaret blev blandt andet syltning.
Halloween-græskar – eller St. Martin, som sorten hedder – kan sagtens bruges i madlavning, og så er det gerne betydeligt billigere end eksempelvis hokkaido.
Halloween-græskar smager dog ikke af nær så meget som hokkaido, hvorfor jeg helt sikkert vil anbefale, at du bruger hokkaido, hvis du har muligheden.
Syltede græskar opskrift

Syltede græskar
Ingredienser
- 300 gram Græskar gerne hokkaido
- 16 gram Groft salt
- 165 milliliter Eddike lagereddike
- 50 gram Sukker
- 1 tsk. Chiliflager tørret
- 0.5 tsk. Sennepsfrø
- 0.5 tsk. Peberkorn
Sådan gør du
- Skold dit sylte-/patensglas. Du kan eventuelt slutte af med at skylle glasset med Atamon. Mit patentglas er på 0,5 liter.
- Skræl dit græskar med en kniv.
- Skrab kerner og det trevlede kød ud. Her kan du bare bruge en spiseske.
- Kassér det trevlede kød, men gem gerne kernerne til at lave dine egne ristede græskarkerner.
- Skær nu græskarret ud på et mandolinjern i et par milimeters tykkelse.
- Drys de tynde skiver græskar med groft salt og bland det hele sammen med hænderne, så saltet fordeles godt.
- Sæt de saltede græskarskiver på køl i 2 timer.
- Tag herefter græskarskiver ud af køleskabet og læg dem over i en sigte.
- Hold sigten under vandhanen og skyld græskarret grundigt igennem med vand. Fortsæt indtil saltet er skyllet ud af græskarret.
- Lad græskarret stå i sigten og dryppe af i nogle minutter.
- Når græskarskiverne er tørret lidt, hældes de over i det skoldede glas.
- Hæld eddike, sukker, chiliflager, sennepsfrø og peberkorn i en kasserolle/gryde.
- Varm det op på komfuret og lad sukkeret smelte.
- Når sukkeret er smeltet, er lagen klar til brug og hældes over i glasset med græskarskiverne.
- Sæt straks låget på glasset og luk det til.
- Lad glasset stå ved rumtemperatur i minimum 7 dage og gerne i 10 - 12 dage.